Odugovlače sjednicu samo da ne podrže ukidanje akciza

"Tražim da se sjednica Doma naroda BiH zakaže odmah i da se ova vlast konačno uozbilji, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS. 

Republika Srpska 11.03.2022 | 11:14
Odugovlače sjednicu samo da ne podrže ukidanje akciza

Zakazivanje sjednice Doma naroda BiH za 24. mart, tvrdi Šarović, predstavlja nepotrebno oduglovačenje i kupovinu vremena koje građani nemaju jer cijene divljaju na dnevnoj osnovi. Očigledno SNSD želi da kupovinom vremena nađe opravdanje da ne podrži ukidanje akciza i smanjenje PDV-a.

"Druge zemlje već uveliko implementiraju različite i sveobuhvatnije mjere a mi sve radimo lagodno i polako bez žurbe a sve gori. Ako i usvoje sve ono što je već usvojio Predstavnički dom, implementacija mjera zbog kašnjenja može se početi primjenjivati u najboljem slučaju u maju." - naglasio je Šarović. 

On je poručio da je sjednica Doma naroda na kojoj bi se raspravljalo o ukidanju akciza i smanjenju PDV na osnovne životne namirnice trebala biti već sutra  i da je sad odgovornost na tri vladajuće stranke SNSD-SDA-HDZ. 

"Da je bilo odgovornosti s njihove strane već bi naši prijedlozi bili usvojeni i u Domu naroda BiH a danas bi već razmišljali o sledećem paketu mjera za građane u ovo teško vrijeme inflacije i krize. Novi paket pomoći i podrške stanovništvu i privrednicima je urgentno potreban i na njegovoj pripremi treba početi raditi odmah i biti brz kako bi se nadogradio postojeći paket koji je prošao na Predstavničkom domu Parlamenta BiH." - zaključio je Šarović.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Da

11.03.2022 10:30

Nema od toga ništa Šarovicu onda nema budzdta kako isplatiti plate i penzije ...privreda ne postoji i ne radi a kredit više niko ne da ...naj srećniji bi bio da penzioner pocrkaju oni su zlo ovog naroda daju glas za 50 maraka zato što Dodik stalno diže kredite a šta će sada ... i ja sam penzioner i ko bajagi borac ... sa 205 maraka boračkog ništa...

ODGOVORITE
Name

???

11.03.2022 11:49

Kakvi penzioneri, niko vise ne glasa za sektu osim horde uhljeba koje su zaposlili na budzet i njihovih porodica. Ako neko treba da nestane da bi nam bilo bolje, to nisu penzioneri vec paraziti zaposleni u institucijama, skolstvu, zdravstvu, itd. Ja im ne zelim kraj kakv ti prizivas za penzionere, samo bih im pozelio da nam se skinu sa grbace i da konacno dodje vrijeme kada ce zivjeti kako su zasluzili a ne kako su se "snasli".

Name

Re Da

11.03.2022 16:20

O kakvom budzetu pricamo, akcize ta gorivo su za izgradnju cesta a be krpljenje rupa sto su ih lopovi napravili?

Name

Baja

11.03.2022 10:40

Napokon da te i ja podrzim u necemu,vremena nema za cekanje,ako se misli djelovati,raditi to sto pre

ODGOVORITE
Name

Miha

11.03.2022 11:00

Kad god da se usvoji treba bar 6 mjeseci, u najboljem slučaju, da se počne primjenjivati...tako da ne treba narodu dzaba stvarati lažnu nadu

ODGOVORITE
Name

PRAVDA

11.03.2022 11:32

Ma pozovite narod na ulice

ODGOVORITE
Name

Marko

11.03.2022 12:13

jesi otkrio toplu vodu,pa sto opozticija ne organizuje proteste,kako urade u svakoj normalnoj drzavi

ODGOVORITE
Name

David

11.03.2022 14:39

Moj Mirkane od tvog prijedloga nema nista,to je neizvodljivo i tebi samom treba da bude jasno.