Превозници одбили да разговарају са градским менаџером

Превозници са подручја града Бање Луке данас су одбили да присуствују састанку са градским менаџером Бојаном Кресојевићем и представницима Одјељења за саобраћај и путеве, а у вези са повећањем цијена карата јавног превоза.

Република Српска 10.03.2022 | 16:00
Превозници одбили да разговарају са градским менаџером

Градска управа је врло озбиљно приступила проблему са поскупљењем горива од самог почетка, а самим тим и утицају које то поскупљење има на јавни превоз. 

Подсјећамо, превозници су упутили позив Кабинету градоначелника и Кабинету предсједника Скупштине града, те је потребно да се сви одазову састанку, како би се о овој теми разговарало.

Из тог разлога, данас је у 13.00 часова био заказан и трећи састанак у потеклих седам дана између представника јавног превоза и представника градске администрације, а у вези са свим околностима које се мијењају из дана у дан, како оних негативних који се тичу поскупљења, тако и најава да ће доћи до растерећења цијена горива путем привременог суспендовања акциза, а на који се превозници нису одазвали. 

Због отказивања састанка су остала отворена значајна питања, како у погледу формирања цијена превозника на слободном тржишту, тако и у критеријумима за предложен нови цјеновник.

Другим ријечима, Градска управа није сагласна са свим елементима новог цјеновника који су превозници предложили, као и аргументима на бази којих се дошло до тих цјеновника.

Сматрамо да се оваква питања могу ријешити само заједничким радом и састанцима.

Аутопревозници су путем медија за сутра најавили привремено заустављање превоза на пет минута, наводећи рзалог да се Градска управа оглушила на њихове захтјеве, а сматрамо да смо врло аналитички приступили том проблему и да су они ти који су одбили да данас поново разговарају на састанку.

Овим путем, Градска управа позива превознике да се одазову састанку како би се додатно разговарало о овој теми, а све како до поскупљења не би дошло, јер је у интересу Града да грађани Бање Луке и њихове финансије максимално буду заштићени.

Подсјећамо да је Градска управа формирала тим који разматра приједлоге и остајемо привржени идеји уштеда, како у Градској управи, тако и у кућним буџетима наших становништва, што смо до сада и показали.

Анализирамо колико би то све коштало град, те који дио терета је могуће да Градска управа преузме на себе. Додатно, остајемо привржени идејама бесплатног јавног превоза за породице 4+, и за пензионере, саопштено је из Градске управе Бањалука.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Кад

10.03.2022 15:09

Ова власт на челу са Драшком треба формирати градско саобраћајно предузеће и кад истекне уговор овима Павловићу,Рале турс,Бочац куд који мили моји.Возаче из тих приватних предузећа примити у градско саобраћајно новоформирани предузеће.Доста више похлепе ових приватника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сц

10.03.2022 15:54

У праву си 100%

Name

Ду

10.03.2022 15:13

Распустит превознике и основат градски аутопревоз у власниству града

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једино исправно

10.03.2022 15:48

Приватнике боли дупе за градјане њима је битан профит и то је јасно. И да покушају на све марифетлуке да узму паре. Знаци основати градско предузеће и добро платити возаче и цао.

Name

!!!

10.03.2022 16:14

Слажем се! И нека уведу бар једну линију за студенте од Аутобуске до Студентског дома!

Name

Истина

10.03.2022 15:48

Безобразлук од стране градског превоза. Само основати фирму у власништву града и приватнике отерати. Много шта се треба у овој земљи треба вратити а што је укинуто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па како то?

10.03.2022 17:40

До јуче сте говорили ,,комуњаре'' а сад би да се вратите у комунистичко- сосијалистички систем. Зар је требало 30 година да вам уђе у главу да схватите шта је ,,демократија'' и шта је приватник? Глупи народе и даље зовите ,,црвеним'' оне поштене људе који су стајали иза социјализма, а не комунизма.

Name

Истина

11.03.2022 05:03

Да није било короне њихове бисере само бих возили пензионери

ОДГОВОРИТЕ