Prevoznici odbili da razgovaraju sa gradskim menadžerom

Prevoznici sa područja grada Banje Luke danas su odbili da prisustvuju sastanku sa gradskim menadžerom Bojanom Кresojevićem i predstavnicima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, a u vezi sa povećanjem cijena karata javnog prevoza.

Republika Srpska 10.03.2022 | 16:00
Prevoznici odbili da razgovaraju sa gradskim menadžerom

Gradska uprava je vrlo ozbiljno pristupila problemu sa poskupljenjem goriva od samog početka, a samim tim i uticaju koje to poskupljenje ima na javni prevoz. 

Podsjećamo, prevoznici su uputili poziv Кabinetu gradonačelnika i Кabinetu predsjednika Skupštine grada, te je potrebno da se svi odazovu sastanku, kako bi se o ovoj temi razgovaralo.

Iz tog razloga, danas je u 13.00 časova bio zakazan i treći sastanak u poteklih sedam dana između predstavnika javnog prevoza i predstavnika gradske administracije, a u vezi sa svim okolnostima koje se mijenjaju iz dana u dan, kako onih negativnih koji se tiču poskupljenja, tako i najava da će doći do rasterećenja cijena goriva putem privremenog suspendovanja akciza, a na koji se prevoznici nisu odazvali. 

Zbog otkazivanja sastanka su ostala otvorena značajna pitanja, kako u pogledu formiranja cijena prevoznika na slobodnom tržištu, tako i u kriterijumima za predložen novi cjenovnik.

Drugim riječima, Gradska uprava nije saglasna sa svim elementima novog cjenovnika koji su prevoznici predložili, kao i argumentima na bazi kojih se došlo do tih cjenovnika.

Smatramo da se ovakva pitanja mogu riješiti samo zajedničkim radom i sastancima.

Autoprevoznici su putem medija za sutra najavili privremeno zaustavljanje prevoza na pet minuta, navodeći rzalog da se Gradska uprava oglušila na njihove zahtjeve, a smatramo da smo vrlo analitički pristupili tom problemu i da su oni ti koji su odbili da danas ponovo razgovaraju na sastanku.

Ovim putem, Gradska uprava poziva prevoznike da se odazovu sastanku kako bi se dodatno razgovaralo o ovoj temi, a sve kako do poskupljenja ne bi došlo, jer je u interesu Grada da građani Banje Luke i njihove finansije maksimalno budu zaštićeni.

Podsjećamo da je Gradska uprava formirala tim koji razmatra prijedloge i ostajemo privrženi ideji ušteda, kako u Gradskoj upravi, tako i u kućnim budžetima naših stanovništva, što smo do sada i pokazali.

Analiziramo koliko bi to sve koštalo grad, te koji dio tereta je moguće da Gradska uprava preuzme na sebe. Dodatno, ostajemo privrženi idejama besplatnog javnog prevoza za porodice 4+, i za penzionere, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Kad

10.03.2022 15:09

Ova vlast na čelu sa Draškom treba formirati gradsko saobraćajno preduzeće i kad istekne ugovor ovima Pavloviću,Rale turs,Bočac kud koji mili moji.Vozače iz tih privatnih preduzeća primiti u gradsko saobraćajno novoformirani preduzeće.Dosta više pohlepe ovih privatnika.

ODGOVORITE
Name

Sc

10.03.2022 15:54

U pravu si 100%

Name

Du

10.03.2022 15:13

Raspustit prevoznike i osnovat gradski autoprevoz u vlasnistvu grada

ODGOVORITE
Name

Jedino ispravno

10.03.2022 15:48

Privatnike boli dupe za gradjane njima je bitan profit i to je jasno. I da pokušaju na sve marifetluke da uzmu pare. Znaci osnovati gradsko preduzeće i dobro platiti vozače i cao.

Name

!!!

10.03.2022 16:14

Slažem se! I neka uvedu bar jednu liniju za studente od Autobuske do Studentskog doma!

Name

Istina

10.03.2022 15:48

Bezobrazluk od strane gradskog prevoza. Samo osnovati firmu u vlasništvu grada i privatnike oterati. Mnogo šta se treba u ovoj zemlji treba vratiti a što je ukinuto

ODGOVORITE
Name

Pa kako to?

10.03.2022 17:40

Do juče ste govorili ,,komunjare'' a sad bi da se vratite u komunističko- sosijalistički sistem. Zar je trebalo 30 godina da vam uđe u glavu da shvatite šta je ,,demokratija'' i šta je privatnik? Glupi narode i dalje zovite ,,crvenim'' one poštene ljude koji su stajali iza socijalizma, a ne komunizma.

Name

Istina

11.03.2022 05:03

Da nije bilo korone njihove bisere samo bih vozili penzioneri

ODGOVORITE