"Ово је најбољи доказ квалитета односа двије земље"

Посјета градоначелника Београда Бијељини почела је данас сусретом градоначелника ова два града на новом мосту преко Саве. Била је то прилика да се сумирају до сада постигнути резултати градње. 

Република Српска 10.03.2022 | 15:29
"Ово је најбољи доказ квалитета односа двије земље"

Градоначелник Љубиша Петровић рекао је да је нови мост најбољи доказ квалитета односа двије земље, те да су исти на историјском максимуму.

- Ово је заиста добра прилика да захвалимо матици Србији и предсједнику Александру Вучићу на издвојеним финансијским средствима, јер, као што сви знамо, 80% средстава за градњу овог моста је обезбиједила Република Србија. Наш задатак је да односе између наших градова константно унапређујемо, да Бијељина и Београд, са свега 135 км удаљености имају, заправо, још мању дистанцу у скоријој будућности. Захваљујући ауто-путу, из Бијељине до Београда ћемо стизати за око сат и десет минута, а заједнички гранични прелаз ће бити само још једна тачка спајања, те ћемо границу прелазити брзо и нећемо је доживљавати као препреку.

Овим великим инфраструктурни пројектом ће бити превазиђени бројни досадашњи проблеми и чекање на граници. Уз домаћинско пословање и добру динамику радова које изводи компанија „Ташјапи“ сигурни смо да ће градња моста бити завршена до августа 2023. године, а дионица ауто-пута у дужини од 18 километара бити завршена до септембра 2024. Године - истакао је Петровић.

Зоран Радојичић, градоначелник Београда, није крио задовољство због данашње посјете Бијељини, рекавши да Влада и предсједник Републике Србије, као и њени грађани на односе са Републиком Српском  гледају благонаклоно и улажу напор и вољу да комуникација у сваком сегменту буде на високом нивоу.

- Инфраструктурни пројекти су фактор који нам омогућава брже контакте, важни су и треба их подржати. Политика Владе Републике Србије и предсједника Вучића у претходним годинама је показала веома важне резултате, поготово у том сегменту. Актуелни су бројни пројекти који се тичу путева и мостова. Не памти се да је, у новијој српској историји, било толико реализованих пројеката. Град Београд је град Београђана, али и свих Срба, без обзира гдје они живе. Београд је мјесто које све нас Србе окупља било гдје да живимо. Наши блиски односи ће бити још чвршћи и бољи. У времену када се људи отуђују, ми ћемо се оваквим састанцима и важним пројектима борити баш против тога и пребродити тешкоће, сачувати српски народ, а наша дјеца ће имати још бољу будућност - нагласио је Градоначелник Београда.

На резултате изградње моста преко Саве код Сремске Раче осврнуо се и Драган Јоцић, испред ЈП „Путеви Србије“.

- Побиједили смо ријеку Саву, више не зависимо од хидролошких услова, висине нивоа воде или његовог пада. Отворили смо највећа врата између Републике Србије и Републике Српске. Задовољни смо оним што је урађено, јер је много тога реализовано прије предвиђеног рока. Посебно истичем да је ово, вјероватно, најквалитетнији челични мост на овом простору. Томе у прилог говоре прецизност у обради,  примијењена технологија, квалитет варова, тако да можемо бити у потпуности задовољни - рекао је Јоцић.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Црњелово

10.03.2022 14:37

Браво Љубиша и тиси томе захвалан, Србија је препознала будуцег Вожда јер Милокрад само обструсе и лаже овом народу. Доле Додику доста твоје тираније

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

10.03.2022 15:28

Које ба двије земље??? Јел можда мислите да је рс нека земља??? Јадовани јадни да вам није БиХ пропали би одавно а и сад пропадате! Немате кило пшенице на залихи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиса

10.03.2022 17:20

Ја сам мислио Босну и Србију, а ти слабо контас