"Ovo je najbolji dokaz kvaliteta odnosa dvije zemlje"

Posjeta gradonačelnika Beograda Bijeljini počela je danas susretom gradonačelnika ova dva grada na novom mostu preko Save. Bila je to prilika da se sumiraju do sada postignuti rezultati gradnje. 

Republika Srpska 10.03.2022 | 15:29
"Ovo je najbolji dokaz kvaliteta odnosa dvije zemlje"

Gradonačelnik Ljubiša Petrović rekao je da je novi most najbolji dokaz kvaliteta odnosa dvije zemlje, te da su isti na istorijskom maksimumu.

- Ovo je zaista dobra prilika da zahvalimo matici Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću na izdvojenim finansijskim sredstvima, jer, kao što svi znamo, 80% sredstava za gradnju ovog mosta je obezbijedila Republika Srbija. Naš zadatak je da odnose između naših gradova konstantno unapređujemo, da Bijeljina i Beograd, sa svega 135 km udaljenosti imaju, zapravo, još manju distancu u skorijoj budućnosti. Zahvaljujući auto-putu, iz Bijeljine do Beograda ćemo stizati za oko sat i deset minuta, a zajednički granični prelaz će biti samo još jedna tačka spajanja, te ćemo granicu prelaziti brzo i nećemo je doživljavati kao prepreku.

Ovim velikim infrastrukturni projektom će biti prevaziđeni brojni dosadašnji problemi i čekanje na granici. Uz domaćinsko poslovanje i dobru dinamiku radova koje izvodi kompanija „Tašjapi“ sigurni smo da će gradnja mosta biti završena do avgusta 2023. godine, a dionica auto-puta u dužini od 18 kilometara biti završena do septembra 2024. Godine - istakao je Petrović.

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, nije krio zadovoljstvo zbog današnje posjete Bijeljini, rekavši da Vlada i predsjednik Republike Srbije, kao i njeni građani na odnose sa Republikom Srpskom  gledaju blagonaklono i ulažu napor i volju da komunikacija u svakom segmentu bude na visokom nivou.

- Infrastrukturni projekti su faktor koji nam omogućava brže kontakte, važni su i treba ih podržati. Politika Vlade Republike Srbije i predsjednika Vučića u prethodnim godinama je pokazala veoma važne rezultate, pogotovo u tom segmentu. Aktuelni su brojni projekti koji se tiču puteva i mostova. Ne pamti se da je, u novijoj srpskoj istoriji, bilo toliko realizovanih projekata. Grad Beograd je grad Beograđana, ali i svih Srba, bez obzira gdje oni žive. Beograd je mjesto koje sve nas Srbe okuplja bilo gdje da živimo. Naši bliski odnosi će biti još čvršći i bolji. U vremenu kada se ljudi otuđuju, mi ćemo se ovakvim sastancima i važnim projektima boriti baš protiv toga i prebroditi teškoće, sačuvati srpski narod, a naša djeca će imati još bolju budućnost - naglasio je Gradonačelnik Beograda.

Na rezultate izgradnje mosta preko Save kod Sremske Rače osvrnuo se i Dragan Jocić, ispred JP „Putevi Srbije“.

- Pobijedili smo rijeku Savu, više ne zavisimo od hidroloških uslova, visine nivoa vode ili njegovog pada. Otvorili smo najveća vrata između Republike Srbije i Republike Srpske. Zadovoljni smo onim što je urađeno, jer je mnogo toga realizovano prije predviđenog roka. Posebno ističem da je ovo, vjerovatno, najkvalitetniji čelični most na ovom prostoru. Tome u prilog govore preciznost u obradi,  primijenjena tehnologija, kvalitet varova, tako da možemo biti u potpunosti zadovoljni - rekao je Jocić.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Crnjelovo

10.03.2022 14:37

Bravo Ljubiša i tisi tome zahvalan, Srbija je prepoznala buduceg Vožda jer Milokrad samo obstruse i laže ovom narodu. Dole Dodiku dosta tvoje tiranije

ODGOVORITE
Name

BiH

10.03.2022 15:28

Koje ba dvije zemlje??? Jel možda mislite da je rs neka zemlja??? Jadovani jadni da vam nije BiH propali bi odavno a i sad propadate! Nemate kilo pšenice na zalihi!

ODGOVORITE
Name

Ljubisa

10.03.2022 17:20

Ja sam mislio Bosnu i Srbiju, a ti slabo kontas