На пумпи грешком продавали гориво у пола цијене!?

Док су цијене горива у суботу обарале рекорде, у белгијском граду Кампенхоуту на локалној бензинској пумпи одједном су се преполовиле и за бензин и за дизел.

Занимљивости 08.03.2022 | 16:48
На пумпи грешком продавали гориво у пола цијене!?

И док су код нас протекле недјеље возачи панично пунили резервоаре и канистере, у Белигији није било гужве на пумпама. Осим у једном граду, у суботу.

Наиме, тог дана је у Кампенхоуту било прометније него икада. Пролазници су се веома изненадили када су на једној бензинској станици која ради по принципу самопослуживања видјели истакнуте цијене: 1,077 евра за литар дизела и 1,2 до 1,3 евра за литар бензина, пише Ревијахак.

Многи су најприје помислили да је у питању грешка на електронском дисплеју, али онај ко би заиста отишао да наточи гориво, открио би да су те цијене стварне.

Вијест се муњевито проширила друштвеним мрежама и није прошло много времена прије него што је настала велика саобраћајна гужва. Чинило се као да је цијели Кампенхоут дошао да напуни резервоар аутомобила, а у многим случајевима и неколико резервних канистера.

У међувремену се показало да група Цолруyт, под коју спада поменута бензинска станица ДАТС24, није била свјесна погрешних цијена. Нажалост, све што је лијепо кратко траје, а није познато колико је дуго трајао овај непредвиђени “попуст” и колико га је купаца успјело искористити.

Иначе, литар дизела на тој пумпи сада кошта два евра.

(Српскацафе.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар