У Бијељини су уручена признања "Заслужна жена"

Поводом 8. марта – Међународног дана жена, Град Бијељина организовао је додјелу признања "Заслужна жена". Овогодишње добитнице признања за за несебичан допринос развоју друштвене заједнице су: Дагмар Марији Млинарић, Јасмини Абдулахагић, Нади Закић, Татјани Керовић и Биљани Марјановић.

Република Српска 08.03.2022 | 15:43
У Бијељини су уручена признања "Заслужна жена"

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић честитао је свим женама 8. март и истакао да нам мајке, супруге, кћерке, унуке, свакодневно показују колико се може бити организованији и марљивији.

- Осми дан марта је посвећен вама. Овај дан не чини само цвијет или поклон, већ носи много дубље значење. Обиљежавамо га како бисмо вам се, као друштво и свако од нас појединачно, захвалили за ваш рад, љубав и све што током цијеле године чините и тако доприносите топлини и напретку, прије свега, наших породица, али и сваког другог дијела друштва у којем сте активне и неуморне. Циљ свима нама треба да буде град у којем су жене и мушкарци истински равноправни и, у највећој могућој мјери могу да да остваре своје потенцијале и амбиције, уз поштовање специфичности пола и рода, јер су такве заједнице не само хуманије, већ и успјешније. – рекао је Петровић.

Предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић подсјетио је да је обиљежавање 8. марта успостављено прије више од 100 година, али да равноправност између мушкараца и жена још није постигнута у цјелини.

- Честитам свим добитницама ове награде. Није мала ствар када средина у којој живите и радите препозна ваш допринос и одлучи да вас награди. Жене су доминантне фигуре друштва, породице, а својим активностима задужиле су човјечанство кроз историју. Само друштво које постигне пуну равноправност мушкараца и жена моћи ће да буде напредније и хуманије – нагласио је Ђурђевић.

Једна од добитница признања Нада Закић, предсједница Кола српских сестара „Света Ангелина Српска“, каже да јој ово признање представља награду за дугогодишњи рад.

 - Вјерујем да ово и за друге жене бити један подстрек и велики примјер  да и оне крену тако да раде што више и боље за добробит не само оних којима је потребно, него и за локалну заједницу, за нашу Семберију и Репубилку Српску.

Дагмар Марија Млинарић истиче да је радила 40 година са дјецом са потешкоћама у развоју и радни вијек провела у основној школи у Јањи.

- Још увијек радим са дјецом са потешкоћама у развоју. То ми даје снагу, живост и љепоту. Њихова љубав, моја љубав, тјерали су ме да радим даље, више, да се усавршавам.

Ово признање, уз подршку Фондације „Лара“ и скупштинске Комисије за равноправност полова, установљено је за женски допринос развоју локалне заједнице и промоцију града, а додјељује се седму годину заредом.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар