U Bijeljini su uručena priznanja "Zaslužna žena"

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, Grad Bijeljina organizovao je dodjelu priznanja "Zaslužna žena". Ovogodišnje dobitnice priznanja za za nesebičan doprinos razvoju društvene zajednice su: Dagmar Mariji Mlinarić, Jasmini Abdulahagić, Nadi Zakić, Tatjani Кerović i Biljani Marjanović.

Republika Srpska 08.03.2022 | 15:43
U Bijeljini su uručena priznanja "Zaslužna žena"

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović čestitao je svim ženama 8. mart i istakao da nam majke, supruge, kćerke, unuke, svakodnevno pokazuju koliko se može biti organizovaniji i marljiviji.

- Osmi dan marta je posvećen vama. Ovaj dan ne čini samo cvijet ili poklon, već nosi mnogo dublje značenje. Obilježavamo ga kako bismo vam se, kao društvo i svako od nas pojedinačno, zahvalili za vaš rad, ljubav i sve što tokom cijele godine činite i tako doprinosite toplini i napretku, prije svega, naših porodica, ali i svakog drugog dijela društva u kojem ste aktivne i neumorne. Cilj svima nama treba da bude grad u kojem su žene i muškarci istinski ravnopravni i, u najvećoj mogućoj mjeri mogu da da ostvare svoje potencijale i ambicije, uz poštovanje specifičnosti pola i roda, jer su takve zajednice ne samo humanije, već i uspješnije. – rekao je Petrović.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević podsjetio je da je obilježavanje 8. marta uspostavljeno prije više od 100 godina, ali da ravnopravnost između muškaraca i žena još nije postignuta u cjelini.

- Čestitam svim dobitnicama ove nagrade. Nije mala stvar kada sredina u kojoj živite i radite prepozna vaš doprinos i odluči da vas nagradi. Žene su dominantne figure društva, porodice, a svojim aktivnostima zadužile su čovječanstvo kroz istoriju. Samo društvo koje postigne punu ravnopravnost muškaraca i žena moći će da bude naprednije i humanije – naglasio je Đurđević.

Jedna od dobitnica priznanja Nada Zakić, predsjednica Кola srpskih sestara „Sveta Angelina Srpska“, kaže da joj ovo priznanje predstavlja nagradu za dugogodišnji rad.

 - Vjerujem da ovo i za druge žene biti jedan podstrek i veliki primjer  da i one krenu tako da rade što više i bolje za dobrobit ne samo onih kojima je potrebno, nego i za lokalnu zajednicu, za našu Semberiju i Repubilku Srpsku.

Dagmar Marija Mlinarić ističe da je radila 40 godina sa djecom sa poteškoćama u razvoju i radni vijek provela u osnovnoj školi u Janji.

- Još uvijek radim sa djecom sa poteškoćama u razvoju. To mi daje snagu, živost i ljepotu. Njihova ljubav, moja ljubav, tjerali su me da radim dalje, više, da se usavršavam.

Ovo priznanje, uz podršku Fondacije „Lara“ i skupštinske Кomisije za ravnopravnost polova, ustanovljeno je za ženski doprinos razvoju lokalne zajednice i promociju grada, a dodjeljuje se sedmu godinu zaredom.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar