Министар није ни ступио на дужност, а већ му пријете

Будући министар здравља Аустрије Јоханес Раух није још ни ступио на дужност, а већ добија пријетње.

Свијет 07.03.2022 | 10:04
Министар није ни ступио на дужност, а већ му пријете

Доскорашњи министар здравља Волфганг Микштајн саопштио је, приликом објављивања одлуке о повлачењу, да је један од главних разлога то што је свакодневно био, заједно с породицом, изложен пријетњама.

Од објављивања одлуке о увођењу обавезне вакцинације, рекао је, пријетње и мржња су постале тако снажне да је добио цјелодневу пратњу полиције.

Микштајн је казао да нико дуго не може издржати да може из куће изаћи само уз обезбјеђење.

И његов насљедник, који ове недјеље треба да положи заклетву, Раух, већ је суочен с мржњом противника епидемиолошких мјера, антиваксера и оних који негирају постојање вируса корона.

У разним Телеграм групама појавиле су се пријетње против будућег министра и његове супруге.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Антиваксери?

07.03.2022 09:37

Не знам засто се изврцу цињенице, али у Аустрији као и у осталим земљама се не ради о антиваксерима и људима који негирају вирус, него о људима који заступају идеју слободног избора по питању вакцинације против Цовида. Наравно тиме не поздрављам пријетње упуцене министрима, али ипак треба бити објективан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

07.03.2022 09:59

Изгледа да је то једини нацин да се зауставе ове "либералне демократе" које сију страх и смрт по свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дипломац (развалио факултет)

07.03.2022 11:26

Развалио буквално, отпала фасада. Па драги Аустријанци, ми имамо толико способних кандидата за ту позицију, само реците коју сколу треба имати да и то ријесимо. Да ви знате како су наси министри способни, досад јос ниједан није поднио оставку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

07.03.2022 14:07

Кад уцјењујеш да људи морају да приме вакцину мимо своје воље која као посљедицу може произвести њихову смрт или трајно оштећење здравља, што се онда љутиш ако добијаш пријетње . Што ти силни млади фудбалери падају ко снопље са срчаним проблемима. Не разумијем ?

ОДГОВОРИТЕ