Ministar nije ni stupio na dužnost, a već mu prijete

Budući ministar zdravlja Austrije Johanes Rauh nije još ni stupio na dužnost, a već dobija prijetnje.

Svijet 07.03.2022 | 10:04
Ministar nije ni stupio na dužnost, a već mu prijete

Doskorašnji ministar zdravlja Volfgang Mikštajn saopštio je, prilikom objavljivanja odluke o povlačenju, da je jedan od glavnih razloga to što je svakodnevno bio, zajedno s porodicom, izložen prijetnjama.

Od objavljivanja odluke o uvođenju obavezne vakcinacije, rekao je, prijetnje i mržnja su postale tako snažne da je dobio cjelodnevu pratnju policije.

Mikštajn je kazao da niko dugo ne može izdržati da može iz kuće izaći samo uz obezbjeđenje.

I njegov nasljednik, koji ove nedjelje treba da položi zakletvu, Rauh, već je suočen s mržnjom protivnika epidemioloških mjera, antivaksera i onih koji negiraju postojanje virusa korona.

U raznim Telegram grupama pojavile su se prijetnje protiv budućeg ministra i njegove supruge.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Antivakseri?

07.03.2022 09:37

Ne znam zasto se izvrcu cinjenice, ali u Austriji kao i u ostalim zemljama se ne radi o antivakserima i ljudima koji negiraju virus, nego o ljudima koji zastupaju ideju slobodnog izbora po pitanju vakcinacije protiv Covida. Naravno time ne pozdravljam prijetnje upucene ministrima, ali ipak treba biti objektivan.

ODGOVORITE
Name

Krle

07.03.2022 09:59

Izgleda da je to jedini nacin da se zaustave ove "liberalne demokrate" koje siju strah i smrt po svijetu.

ODGOVORITE
Name

Diplomac (razvalio fakultet)

07.03.2022 11:26

Razvalio bukvalno, otpala fasada. Pa dragi Austrijanci, mi imamo toliko sposobnih kandidata za tu poziciju, samo recite koju skolu treba imati da i to rijesimo. Da vi znate kako su nasi ministri sposobni, dosad jos nijedan nije podnio ostavku

ODGOVORITE
Name

Mirko

07.03.2022 14:07

Kad ucjenjuješ da ljudi moraju da prime vakcinu mimo svoje volje koja kao posljedicu može proizvesti njihovu smrt ili trajno oštećenje zdravlja, što se onda ljutiš ako dobijaš prijetnje . Što ti silni mladi fudbaleri padaju ko snoplje sa srčanim problemima. Ne razumijem ?

ODGOVORITE