Клизави и мокри коловози због снијега који пада

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима због снијега који пада.

Република Српска 07.03.2022 | 07:30
Клизави и мокри коловози због снијега који пада

Из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске скрећу пажњу на мјестимично заснијежене коловозе и поледицу у вишим планинским предјелима и преко превоја, док је поледица због ниских температура могућа и у нижим предјелима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Возачима из АМС савјетују да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без зимске опреме, која је законски обавезна, а због лоших временских услова и неопходна.

Данас почињу радови на дионици магистралног пута Ивањска – Шарговац због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим у одвијању саобраћаја у мјесту Трн, на силаску са надвожњака, на укрштању магистралног и регионалног пута.

На дијелу магистралног пута Челинац – Котор Варош и на дионици регионалног пута Челинац – Укрина измијењен је режим у одвијању саобраћаја због изградње разводне мреже водовода.

Због деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска – Гусни пут повремено ће бити обустављан саобраћај на дионици магистралног пута Брод на Дрини два – Врба, на подручју општине Фоча, од 8.00 до 15.00 часова у интервалима по 30 минута.

Због деминерских радова код кампа Хум – Житински поток повремено ће бити обустављан саобраћај на дионици магистралног пута Брод на Дрини два – граница са Црном Гором (Шћепан Поље) од 8.00 до 15.00 часова у интервалима по 30 минута.

Повремене су получасовне обуставе саобраћаја због деминерских радова и на дионици регионалног пута Поље – Подновље, у мјесту Горњи Божинци, на подручју Дервенте, у времену од 8.00 до 15.00 часова.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар