Klizavi i mokri kolovozi zbog snijega koji pada

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima zbog snijega koji pada.

Republika Srpska 07.03.2022 | 07:30
Klizavi i mokri kolovozi zbog snijega koji pada

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske skreću pažnju na mjestimično zasniježene kolovoze i poledicu u višim planinskim predjelima i preko prevoja, dok je poledica zbog niskih temperatura moguća i u nižim predjelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Vozačima iz AMS savjetuju da voze maksimalno oprezno, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna, a zbog loših vremenskih uslova i neophodna.

Danas počinju radovi na dionici magistralnog puta Ivanjska – Šargovac zbog čega će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja u mjestu Trn, na silasku sa nadvožnjaka, na ukrštanju magistralnog i regionalnog puta.

Na dijelu magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš i na dionici regionalnog puta Čelinac – Ukrina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda.

Zbog deminerskih radova na Tjentištu, na lokaciji Nacionalni park Sutjeska – Gusni put povremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva – Vrba, na području opštine Foča, od 8.00 do 15.00 časova u intervalima po 30 minuta.

Zbog deminerskih radova kod kampa Hum – Žitinski potok povremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva – granica sa Crnom Gorom (Šćepan Polje) od 8.00 do 15.00 časova u intervalima po 30 minuta.

Povremene su polučasovne obustave saobraćaja zbog deminerskih radova i na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, na području Dervente, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar