Ризик од нуклеарне катастрофе због заузимања централе

- Министарство спољних послова Украјине позвало је данас међународну заједницу да предузме одлучну акцију након што су руске снаге у Украјини заузеле највећу нуклеарну електрану у Европи, што би, како тврди, могло да изазове нуклеарну катастрофу.

Свијет 04.03.2022 | 13:16
Ризик од нуклеарне катастрофе због заузимања централе

Украјински званичници наводе да нуклеарна централа у Запорожју, на југоистоку Украјине, ради нормално након што су је, како тврде, током ноћи заузеле руске снаге у борбама, преноси агенција Ројтерс.

Из министарства, међутим, упозоравају да би свако оштећење складишта за истрошено нуклеарно гориво могло изазвати нуклеарно зрачење.

"Као последица тога би дошло до избијања нуклеарне катастрофе која би по обиму могла премашити све претходне несреће у нуклеарним електранама", наводи се у саопштењу.

(Тањуг) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мирослав

04.03.2022 13:23

Сто нас пласите? Сад кад смо помолили главе после Цовида19 и поцели колико толико нормално зивети, опет претња. Ма ста хоцете од нас, да се увуцемо у мисје рупе и да у рупама зивимо зивот? Врло цесто помислим, да је Цовид последица неције игре са вирусом. Сад сте се нагуравали око Украјине, па натовци хоце у Украјину, па Руси недају, па се помлатите.Па сад цацка, ко зна ко по нуклеарним централама, да би нас докрајцили, јер нас Цовид није све докрајцијо. Сад нас терате да се определимо, за цију бомбу смо, натовску или Руску? Злотвори ми нормални људи, ни за цију бомбу нисмо, јер од сваке моземо изгубити главу.Свака та бомба, било ција да је убија обицан и нормалан свет. Док злотвори натовски, или руски, или било цији да су удобно седе, или лезе у својим бункерима и бирају мете, нас обицан свет. Знамо ми вас, ресили би се свих вас, али немамо оно сто ви имате, поремецен ум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заги

04.03.2022 14:51

Глупава западна пропагнда. Њихови медији шире годинама хистерију против Русије. У немоћи остало им је само овако глупости да ваљају

Name

с р б

04.03.2022 13:31

НАС НАТО ЗАРАЗИО УРАНИУМОМ И МЕДИЈЕ СУТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

04.03.2022 13:43

Какви смо требали су много висе.Сад се поједосмо измедју себе јер тренутно немамо непријатеља.

Name

В......

04.03.2022 15:30

Да бас тако и на Возуцком ратишту новца војска побијена заробљена ником ниста нико није одговарао нити ће кад

Name

ТЕШКО МАМА

04.03.2022 13:57

Руси заузели и сад пријети катастрофа. А док нису заузели све било добро. У праву сте. Нису Руси довољно обучени да баратају нуклеарном централом. Најбоље да престане тај хаос и да завлада мир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није ми јасно

04.03.2022 15:27

Како корона нестаје поцетком рата у Украјини