Rizik od nuklearne katastrofe zbog zauzimanja centrale

- Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine pozvalo je danas međunarodnu zajednicu da preduzme odlučnu akciju nakon što su ruske snage u Ukrajini zauzele najveću nuklearnu elektranu u Evropi, što bi, kako tvrdi, moglo da izazove nuklearnu katastrofu.

Svijet 04.03.2022 | 13:16
Rizik od nuklearne katastrofe zbog zauzimanja centrale

Ukrajinski zvaničnici navode da nuklearna centrala u Zaporožju, na jugoistoku Ukrajine, radi normalno nakon što su je, kako tvrde, tokom noći zauzele ruske snage u borbama, prenosi agencija Rojters.

Iz ministarstva, međutim, upozoravaju da bi svako oštećenje skladišta za istrošeno nuklearno gorivo moglo izazvati nuklearno zračenje.

"Kao posledica toga bi došlo do izbijanja nuklearne katastrofe koja bi po obimu mogla premašiti sve prethodne nesreće u nuklearnim elektranama", navodi se u saopštenju.

(Tanjug) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Miroslav

04.03.2022 13:23

Sto nas plasite? Sad kad smo pomolili glave posle Covida19 i poceli koliko toliko normalno ziveti, opet pretnja. Ma sta hocete od nas, da se uvucemo u misje rupe i da u rupama zivimo zivot? Vrlo cesto pomislim, da je Covid posledica necije igre sa virusom. Sad ste se naguravali oko Ukrajine, pa natovci hoce u Ukrajinu, pa Rusi nedaju, pa se pomlatite.Pa sad cacka, ko zna ko po nuklearnim centralama, da bi nas dokrajcili, jer nas Covid nije sve dokrajcijo. Sad nas terate da se opredelimo, za ciju bombu smo, natovsku ili Rusku? Zlotvori mi normalni ljudi, ni za ciju bombu nismo, jer od svake mozemo izgubiti glavu.Svaka ta bomba, bilo cija da je ubija obican i normalan svet. Dok zlotvori natovski, ili ruski, ili bilo ciji da su udobno sede, ili leze u svojim bunkerima i biraju mete, nas obican svet. Znamo mi vas, resili bi se svih vas, ali nemamo ono sto vi imate, poremecen um.

ODGOVORITE
Name

Zagi

04.03.2022 14:51

Glupava zapadna propagnda. Njihovi mediji šire godinama histeriju protiv Rusije. U nemoći ostalo im je samo ovako gluposti da valjaju

Name

s r b

04.03.2022 13:31

NAS NATO ZARAZIO URANIUMOM I MEDIJE SUTE

ODGOVORITE
Name

borac

04.03.2022 13:43

Kakvi smo trebali su mnogo vise.Sad se pojedosmo izmedju sebe jer trenutno nemamo neprijatelja.

Name

V......

04.03.2022 15:30

Da bas tako i na Vozuckom ratištu novca vojska pobijena zarobljena nikom nista niko nije odgovarao niti će kad

Name

TEŠKO MAMA

04.03.2022 13:57

Rusi zauzeli i sad prijeti katastrofa. A dok nisu zauzeli sve bilo dobro. U pravu ste. Nisu Rusi dovoljno obučeni da barataju nuklearnom centralom. Najbolje da prestane taj haos i da zavlada mir.

ODGOVORITE
Name

Nije mi jasno

04.03.2022 15:27

Kako korona nestaje pocetkom rata u Ukrajini