Кина упутила апел: Треба обезбиједити сигурност нуклеарки

- Кинеско министарство спољних послова апеловало је данас на све стране да осигурају безбедност нуклеарних објеката у Украјини, након што је пожар избио у згради за обуку нуклеарке током интензивних борби између украјинских и руских снага, преноси Ројтерс.

Свијет 04.03.2022 | 09:16
Кина упутила апел: Треба обезбиједити сигурност нуклеарки

"Пратићемо ситуацију и позивамо све стране да буду уздржане, да избегну ескалацију и да осигурају безбедност нуклеарних постројења", казао је министар спољних послова Ванг Венбин на редовној конференцији за новинаре.

Рано јутрос у нуклеарној електрани у Запорожју избио је пожар, а украјинска страна је оптужила руску да је изазвала пожар гранатирањем једне од зграда.

Украјинско регулаторно тело за нуклеарну енергију објавило је да није забележен повећан ниво радијације у околини електране.

(Тањуг) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Балкан

04.03.2022 08:25

Слазем се само ми јос треба Цернобиљ, и оно да немогу јести, лук сто имам на пољу ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

04.03.2022 09:11

И вама је вријеме да се сврстате на неку страну, докле ћете кукавички посматрати, Ви сте фактор који би то требао учинити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван Гог

04.03.2022 09:28

Касно Марко на Косово стизе. Тако и ви сад кад је заврсен цин сад се ксвљате. А подрзавате ово и Путина. Кина ми би могла бити партнер западу и ЕУ Али овим цином ставља ја на страну агресору окупатора неце никад бити добро досли у ЕУ. Европу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАКИ

04.03.2022 10:38

САДА СЕ БОЈИТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

04.03.2022 10:45

Нико није озбиљно схватао Русију.Сад цјели свијет у проблему.А Америка све прави будалама и профитира.Хушка Европљане а пола Американаца незна ни гдје је Украина,живе нормално и живјет ће ма шта буде код нас.

ОДГОВОРИТЕ