Kina uputila apel: Treba obezbijediti sigurnost nuklearki

- Kinesko ministarstvo spoljnih poslova apelovalo je danas na sve strane da osiguraju bezbednost nuklearnih objekata u Ukrajini, nakon što je požar izbio u zgradi za obuku nuklearke tokom intenzivnih borbi između ukrajinskih i ruskih snaga, prenosi Rojters.

Svijet 04.03.2022 | 09:16
Kina uputila apel: Treba obezbijediti sigurnost nuklearki

"Pratićemo situaciju i pozivamo sve strane da budu uzdržane, da izbegnu eskalaciju i da osiguraju bezbednost nuklearnih postrojenja", kazao je ministar spoljnih poslova Vang Venbin na redovnoj konferenciji za novinare.

Rano jutros u nuklearnoj elektrani u Zaporožju izbio je požar, a ukrajinska strana je optužila rusku da je izazvala požar granatiranjem jedne od zgrada.

Ukrajinsko regulatorno telo za nuklearnu energiju objavilo je da nije zabeležen povećan nivo radijacije u okolini elektrane.

(Tanjug) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Balkan

04.03.2022 08:25

Slazem se samo mi jos treba Cernobilj, i ono da nemogu jesti, luk sto imam na polju ...

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

04.03.2022 09:11

I vama je vrijeme da se svrstate na neku stranu, dokle ćete kukavički posmatrati, Vi ste faktor koji bi to trebao učiniti.

ODGOVORITE
Name

Van Gog

04.03.2022 09:28

Kasno Marko na Kosovo stize. Tako i vi sad kad je zavrsen cin sad se ksvljate. A podrzavate ovo i Putina. Kina mi bi mogla biti partner zapadu i EU Ali ovim cinom stavlja ja na stranu agresoru okupatora nece nikad biti dobro dosli u EU. Evropu.

ODGOVORITE
Name

MAKI

04.03.2022 10:38

SADA SE BOJITE

ODGOVORITE
Name

Fenix

04.03.2022 10:45

Niko nije ozbiljno shvatao Rusiju.Sad cjeli svijet u problemu.A Amerika sve pravi budalama i profitira.Huška Evropljane a pola Amerikanaca nezna ni gdje je Ukraina,žive normalno i živjet će ma šta bude kod nas.

ODGOVORITE