Данас претежно облачно вријеме, на југу могућа киша

 - Претежно облачно и хладно вријеме данас ће бити у Републици Српској и Федерацији БиХ, а предвече је на југу могућа и слаба киша.

Босна и Херцеговина 04.03.2022 | 08:31
Данас претежно облачно вријеме, на југу могућа киша

Очекује се суво вријеме, осим у планинским предјелима, гдје може доћи до провијавања снијега, кога током ноћи и ујутру може бити и на сјеверу и на планинама у централним крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална дневна температура ваздуха од четири до девет, у вишим предјелима од минус два степена Целзијуса.

Дуваће слаб вјетар сјеверних смјерова, током дана умјерене јачине, а у планинама мало појачан.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је већини крајева умјерено до претежно облачно вријеме, а у Херцеговини ведро.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница и Калиновик минус 11, Хан Пијесак минус 10, Невесиње и Бугојно минус осам, Дринић, Дрвар и Ливно минус седам, Вишеград, Гацко, Рудо, Јајце и Сарајево минус шест.

У Рибнику, Сребреници и Зеници је минус пет, у Мркоњић Граду, Фочи, Бихаћу, Санском Мосту и Тузли минус четири, у Билећи, Мраковици и Грудама минус три, у Бањалуци, Бијељини, Добоју и Зворнику минус два, у Новом Граду, Приједору и Српцу минус један.

Температура је у плусу у Требињу, Градачцу и Мостару, гдје је измјерен један степен и у Неуму четири степена Целзијусова.

Снијега јутрос највише има на Хан Пијеску 50 центиметара, затим на Чемерну 25, потом у Калиновику 18, те на Мраковици 16 и у Сребреници три центиметра. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар