Danas pretežno oblačno vrijeme, na jugu moguća kiša

 - Pretežno oblačno i hladno vrijeme danas će biti u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a predveče je na jugu moguća i slaba kiša.

Bosna i Hercegovina 04.03.2022 | 08:31
Danas pretežno oblačno vrijeme, na jugu moguća kiša

Očekuje se suvo vrijeme, osim u planinskim predjelima, gdje može doći do provijavanja snijega, koga tokom noći i ujutru može biti i na sjeveru i na planinama u centralnim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha od četiri do devet, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusa.

Duvaće slab vjetar sjevernih smjerova, tokom dana umjerene jačine, a u planinama malo pojačan.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je većini krajeva umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica i Кalinovik minus 11, Han Pijesak minus 10, Nevesinje i Bugojno minus osam, Drinić, Drvar i Livno minus sedam, Višegrad, Gacko, Rudo, Jajce i Sarajevo minus šest.

U Ribniku, Srebrenici i Zenici je minus pet, u Mrkonjić Gradu, Foči, Bihaću, Sanskom Mostu i Tuzli minus četiri, u Bileći, Mrakovici i Grudama minus tri, u Banjaluci, Bijeljini, Doboju i Zvorniku minus dva, u Novom Gradu, Prijedoru i Srpcu minus jedan.

Temperatura je u plusu u Trebinju, Gradačcu i Mostaru, gdje je izmjeren jedan stepen i u Neumu četiri stepena Celzijusova.

Snijega jutros najviše ima na Han Pijesku 50 centimetara, zatim na Čemernu 25, potom u Кalinoviku 18, te na Mrakovici 16 i u Srebrenici tri centimetra. 

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar