Очито да је, Институт и даље плијен Уједињене Српске

"Афера “Респиратор” и “Кисеоник” нису биле довољне и све ово што се дешавало у пандемији опомена да се уозбиљи бар мало Влада РС и очито да је Институт за јавно здравље и даље плијен Уједињене Српске", сматра народни посланик Небојша Вукановић, коментаришућу именовање Костадина Васића на чело Института за јавно здравство.

Република Српска 03.03.2022 | 20:22
Очито да је, Институт и даље плијен Уједињене Српске

Вукановић каже да доктор Ненад Стевандић – Разјединитељ није желио да он буде, иако је љекар, на челу те институције и много је компетентнији од Костадина Васића, већ је, како каже, истурио човјека који ће имати задатак, као и Зељковић, да потписује.

"Ја се надам да је Васић извукао поуке из судбине кроз коју је прошао Бранислав Зељковић који је потписивао спорне уговоре по наређењу Ненада Стевандића и Милорада Додика. И он је више мјесеци провео у затвору. Провешће и више година, а они су скинули кајмак", нагласио је Вукановић и додао:

"Са друге стране треба рећи да се на овај начин Влада РС оваквом кадровском политиком руга у лице свим грађанима РС. Ово је у најмању руку срамно и скандалозно и очекујем и притисак јавности да се ова одлука стави ван снаге и мислим да је ово коначан крај Владе Радована Нејаког Вишковића и врхунац лудила у који смо потонули, рекао је Вукановић."

На именовање Васића реаговали су из ПДП-а и СДС-а и истакли да постављање Васића на чело института велика грешка и исмијавање народу.

(БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Борац

03.03.2022 20:07

Од оволико паметни и сколовани људи,балван поставља једног силедјију,неписменог папка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.03.2022 22:02

Па могу радити шта хоће када нико не реагује. Биће саопштење и заборављено за 2 дана. Могу поставити мајмуна и смијати се народу у очи. Зар је важнији међустраначки договор од здравља народа.

Name

Ре

04.03.2022 04:45

Кад знају радити тј. Воле потписати да би неко клепио

Name

Ре Ре

04.03.2022 07:20

Па поставили су мајмуна, и ликом и интелигенцијом. Сад је здравље људи у његовим шапама.

Name

Странацко кадрирање

04.03.2022 07:44

и договори у постављању руководецег кадра је један од узрока насег пропадања. Али тако је то у партократији.

Name

Стана

03.03.2022 20:12

Да ли се као народ стидимо безакоња и криминала којим нас брука ова власт? Поставити овога кркана на било коју позицију у друштву може само лоповска власт састављена од муфљуза, билмеза, лопужа и битанги. Не требају нам непријатељи, сами себе уништавамо. Овај мамлаз, не би могао у нормалној држави бити ни коњушар. Али, ето, Стевандић од балвана направи директора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.03.2022 08:04

Какав је то народ коме је овакав кркан народни посланик? А Владино кадрирање в.д. директора је такво као да намјерно хоце да нас унисте и упропасте. Као да су у политику отисли највеци лицемјери, полтрони, љигавци, сељобери, незналице и лоповцине.

Name

ре

03.03.2022 20:24

Ушао сам да се вакцинишем на ова врата и џабе бацио 30 марака за вакцину против грипе, која није имала никаквог учинка чак на три прехладе у кратком року, од које треће још кашљем срам их било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

04.03.2022 06:15

Нема то везе сто си вакцину примио у РС.Да зивис у ЕУ и да си код њих примио вакцину против грипа,исто би ти било.Проблем је у вакцини,не помазе ниста као ни ове за корону.Они то знају али не смију признати сад,вец је касно...

Name

Како

03.03.2022 20:39

Како балван Коле је еминентни медицински стручњак и одличан познавалац малог фудбала јер му у биографији пише да је спортски тренер.О земљо зар се може потонути од овог ниже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

03.03.2022 20:41

Срамно, ја као појединац, стидим се данашње одлуке тзв. власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урке

03.03.2022 20:43

О Бозе помози и спаси нас оваквих будала. Два крмка, Стевандиц и Васиц. Па не зна се ко је веце зло српског народа, њих двојица или њихови налогодавци. Ал' це народу свануту кад оду да власти ако Бог да. Додијали су и Богу и народу. Народ не да их презире него их мрзи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једноставно.

03.03.2022 21:27

Балван поставља родјака тј јос вецег балвана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

03.03.2022 22:52

Понеси на посао моторку,мјесто оловке висе ти прилици, то је за тебе кацелариски прибор струцњаце..ццццц,какво писање по насем народу,ал квалитетно

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

04.03.2022 03:10

Ово не само да је срамно, већ свјесно исмијавање струке и науке, основних људских вриједности, етике и морала и љдског достојанства. Очито да су људи у власти изгубили или никад нису ни имали осјећај ни знање да разграниче нормално од ненормалног. Њихов ниво интелигенције и образовања је испод свих критетијума. Чему, улагање у образовање, кад ничему не служи. Најбоље да се укине високо и средње образовање и да сви идемо само на партијске течајеве гдје ће основни предмети бити: корупција, криминал, похлепа, неетика и слично. Довести човјека без икаквог знања о медицини и здравству на чело Института за јавно здравље је горе него што је била ситуација лијечење индустријским кисеоником мјесто медицинским. Овоме лудили везано за водеће позиције у привреди и другим јавним установама можда се може стати у карај једино тако што ће се увести да водећи људи, звани менаџери морају имати цертификат стешен по неком међународном програму и који могу похађати само они који имају образовање из одговарајуће струке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

04.03.2022 05:47

Како ли се само осјећају прави доктори који су учили толике године? Али баш они прави. Не ови који су куповали дипломе и доктори улизице. Није им лако. Али питање је, зашто ћуте. Зар их је толико мало да не могу да дигну свој глас. Зашто ћуте?

ОДГОВОРИТЕ
Name

4005

04.03.2022 07:32

Треба питати и комплетну академску зједницу, зашто ћути. Изгледа дас их је купио и уцијенио Милорад Додика. Они који нису на водећим позицијама нико их не пита низашта, а ако догну и најмањи глас бивају санкционисани од послушних и неспособних које је инсталирала власт. У бившој Југославији постојали су зборови запосленика на којима је свако могао да каже шта мисли, а без било каквих посљедица. Већи проблем је зашто млади ћуте. Интелигентни одлазе на запад, а остали су ситно плаћена логистика постојећој власти.

Name

Ре

04.03.2022 08:08

И доктори партијаси, који каријеру у медицини граде преко партије. Е па то су ови сто руководе здравством данас, од директора, нацелника, главних сестри, немедицинског особља, све сами партијски љигавци. Видимо како то добро утице на квалитет здравствене застите и повјерење у здравствене слузбе.

Name

Рамбо

04.03.2022 06:18

Гдје ти колега видис паметне и сколоване,у њиховом окрузењу?Ја их бога ми невидим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.03.2022 08:16

Цланови партије на функцијама не морају бити ни струцни, ни способни, трази се да су послусни и склони лоповлуку. Свака претпоставка за напредовање друства је у старту онемогуцена, напредујемо у пропадању и расирености корупције и криминала. А највеци заститници криминала су у полицији и правосудју. Таква друства и такви народи ме напредују. И ми то гледамо вец годинама.

Name

Трпимир

04.03.2022 07:48

Одабир је циста 10ка. То само говори о снази партије И њених цланова када је он сада најјаци у партији за ту функцију какви су тек остали. Тако је у свим странкама не само код Стевандица цаст пар изузетака кои су цистог образа али оцито су залутали није И'м мјесто у политици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тја

04.03.2022 08:52

Ово ће бити као и са робним резервама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

04.03.2022 09:16

СВАКА ПРИЧА УЧВРШЋУЈЕ И РАЗВОДЊАВА ДЕШАВАЊА.МНОГО БИТНИЈЕ У СВЕМУ ЈЕ ШТА СЕ ДЕШАВА НЕГО ШТА ЈЕ КО РЕКАО.ДОК ВИ КОНСТСТУЈЕТЕ И УОЧАВАТЕ ОНИ РАДЕ ПОСАО6.НОВАЦ ЈЕ У ОПТИЦАЈУ. СВЕ СУ ПРИЧЕ ИСПРИЧАНЕ.ЖИВ И ЗДРАВ БИО ВУКАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

04.03.2022 09:46

Боже спаси и помози!!! Или си и ти дигао руке од нас!!!! Ово је доказ да је све уништено!!!! Дугогодишњим љекарима, професорима, специјалистима у институту довести неког ко нема појма о здравству да води установу!!!! СТРАШНО!!!! Која деградација и понижење струке!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

04.03.2022 10:20

Па Стевандићу бојиш ли се бога?????

ОДГОВОРИТЕ