Изградио раскошну палату за своју породицу која изгледа као из 17. века!

Један успешни бизнисмен из Вијетнама у провинцији Танх Хоа привлачи велику пажњу због изградње раскошне виле (палате) која изгледа као да је из 17. века! Ову раскошну палату је изградио за себе и своју породицу.

Занимљивости 03.03.2022 | 15:25
Изградио раскошну палату за своју породицу која изгледа као из 17. века!

Гледајуц́и архитектонско ремек-дело које је изградио господин Тринх Динх Xуан,  бизнисмен који ради у грађевинском сектору, лако је схватити зашто су фотографије здања постале виралне на друштвеним мрежама на интернету од када је завршена, 2018. године.

Велелепна раскошна фасада са огромним каменим стубовима који окружују улаз, три велике куполе на врху са позлац́еним статуама и барокни архитектонски стил инспирисан европским палатама, такозвана “Xуан Труонг Мансион“ једна је од најатрактивнијих зграда у целом Вијетнаму.

Импозантна палата (вила) господина Тринх Динх Ксуана простире се на површини од 1.100 квадратних метара, од чега 560 квадратних метара заузима стамбена зграда, док се остатак састоји од паркинга за 10 аутомобила и баште која се налази испред имања.

Према вијетнамским изворима вести, вила (палата),  “Xуан Труонг” има само два спрата, пет спавац́их соба, велику дневну собу и улазни хол којим доминирају позлац́ено степениште и стилски намештај. Ако сте мислили да је екстеријер ове зграде мало превише, унутрашњост ц́е вас вероватно одушевити.

На куполастом плафону виле налазе се осликана уметничка дела инспирисана европским барокним ремек-делима, као и позлац́ени мотиви, блистави мермерни под рефлектује светлост коју баца преко 1.000 ЛЕД расветних тела.

Ту су и златни лустери висе са плафона, а стилски намештај се уклапа у ентеријер. Када уђете у ову вилу (што можете видети и у видеу) помислили бисте да сте у Италији у 17. веку!

Иако њен власник није објавио тачну цену виле Ксуан Труонг, вијетнамски медији спекулишу да је коштала најмање 100 милијарди донга (4,4 милиона УСА долара).

То се не чини много, с обзиром на то да се виле у САД могу лако продати за десетине милиона долара, али барокни изглед их издваја.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар