Izgradio raskošnu palatu za svoju porodicu koja izgleda kao iz 17. veka!

Jedan uspešni biznismen iz Vijetnama u provinciji Tanh Hoa privlači veliku pažnju zbog izgradnje raskošne vile (palate) koja izgleda kao da je iz 17. veka! Ovu raskošnu palatu je izgradio za sebe i svoju porodicu.

Zanimljivosti 03.03.2022 | 15:25
Izgradio raskošnu palatu za svoju porodicu koja izgleda kao iz 17. veka!

Gledajući arhitektonsko remek-delo koje je izgradio gospodin Trinh Dinh Xuan,  biznismen koji radi u građevinskom sektoru, lako je shvatiti zašto su fotografije zdanja postale viralne na društvenim mrežama na internetu od kada je završena, 2018. godine.

Velelepna raskošna fasada sa ogromnim kamenim stubovima koji okružuju ulaz, tri velike kupole na vrhu sa pozlaćenim statuama i barokni arhitektonski stil inspirisan evropskim palatama, takozvana “Xuan Truong Mansion“ jedna je od najatraktivnijih zgrada u celom Vijetnamu.

Impozantna palata (vila) gospodina Trinh Dinh Ksuana prostire se na površini od 1.100 kvadratnih metara, od čega 560 kvadratnih metara zauzima stambena zgrada, dok se ostatak sastoji od parkinga za 10 automobila i bašte koja se nalazi ispred imanja.

Prema vijetnamskim izvorima vesti, vila (palata),  “Xuan Truong” ima samo dva sprata, pet spavaćih soba, veliku dnevnu sobu i ulazni hol kojim dominiraju pozlaćeno stepenište i stilski nameštaj. Ako ste mislili da je eksterijer ove zgrade malo previše, unutrašnjost će vas verovatno oduševiti.

Na kupolastom plafonu vile nalaze se oslikana umetnička dela inspirisana evropskim baroknim remek-delima, kao i pozlaćeni motivi, blistavi mermerni pod reflektuje svetlost koju baca preko 1.000 LED rasvetnih tela.

Tu su i zlatni lusteri vise sa plafona, a stilski nameštaj se uklapa u enterijer. Kada uđete u ovu vilu (što možete videti i u videu) pomislili biste da ste u Italiji u 17. veku!

Iako njen vlasnik nije objavio tačnu cenu vile Ksuan Truong, vijetnamski mediji spekulišu da je koštala najmanje 100 milijardi donga (4,4 miliona USA dolara).

To se ne čini mnogo, s obzirom na to da se vile u SAD mogu lako prodati za desetine miliona dolara, ali barokni izgled ih izdvaja.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar