Радовић апелује: Повећајте плате да парирате инфлацији

- Ситуација у Украјини убрзала је инфлаторне процесе и проблеми са инфлацијом који нас чекају неће бити мали - упозорава Радовић и позива власти да повећају примања...

Република Српска 02.03.2022 | 12:10
Радовић апелује: Повећајте плате да парирате инфлацији

- Инфлација само од себе неће отићи и власт мора подузети конкретне мјере како би се она на неки начин обуздала - поручује Милан Радовић, замјеник предсједника СДС.

Он напомиње да је ситуација у Украјини убрзала инфлаторне процесе и да проблеми са инфлацијом који нас чекају неће бити мали.

"Грађани су забринути и траже конкретну акцију. Власти у Републици Српској и Босни и Херцеговини морају озбиљно и тематски да размисле како да се суоче са овим проблемима“, наводи Радовић.

Према његовом мишљењу, прави одговор на тренутну економску ситуацију би било повећање плата.

„Пошто ми, због непостојања домаћих резерви енергената и основних животних намирница, не можемо превише утицати на ову инфлацију сматрам да јој требамо парирати, а то се може урадити повећањем плата“, појашњава Радовић.

Он каже да држава сада због повећања цијена, а самим тиме и основице ПДВ, има знатно веће приходе, а да се све то плаћа из џепова радника и пензионера.

Радовић апелује на Влада РС и да заустави скупе инвестиције.

„Позивам Владу Републике Српске да размисли о капиталним издацима које ове године износе преко 600 милиона КМ. Пошто имамо овако тешку економску ситуацију тај новац би требало усмјерити на стабилизацију економских прилика у Републици Српској“, поручио је Радовић.

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ех

02.03.2022 11:40

Стоце повецавати плате када цовјек купи РТВ ТАКСУ и заради 6000км вјеровали или не а савјетници по 2500км итд све плате треба довести у нормалу а треба повецати пензије и најнизе плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.03.2022 11:45

Радовићу бурле криминалац је годинама стварао свој криминал у РС, да у њему само живе и царују његови криминалци, радници су његово гласачко робље , а борци живи мртваци што трпе такав режим 20 година у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

02.03.2022 11:48

Добро је што СДС, односно опозиција брине о грађанима и угрожавању социјалног статуса у условма раста цијена. Међутим, упитно је да ли би пројектовани раст плата имао системске ефекте. Највјероватније би раст плата био нови покретач раста цијена и тако циклично. Овдје се мора дјеловати методом микса, односно оптимално. То значи мора се ограничити раст цијена тако што ће држава да интервенише набавком одеђене количине роба широке потрошње и које ће пустити у промет по нижим цијенама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

02.03.2022 11:49

Побједи па онда паметуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоом

02.03.2022 11:50

Овај Главоња кад буде у власти ће повећати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

02.03.2022 11:59

Мој Радовицу па видис да је насим политицарима битнији став о Русији него проблеми сопственог народа,који грца у дуговима гуси се у птоблемима а они као битан њихов глас за несто сто с нама нема везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

02.03.2022 12:28

Ста це они који нераде и борци, које нико неце да зспосли и који су технолосји висак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

02.03.2022 13:21

Радовицу и пензије нај низе у европи би се могле повецати мој радовицу...

Name

Xxx

02.03.2022 12:42

Мислите на борце који су на социјали да се њима помогне бар за коју паштету а запослени имају бар нешто и сигурна примања јер су ти исти борци њима обезбиједили да раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

02.03.2022 14:54

Да се смање плате свим политицарима ! Повецати плате запосленим у привреди ! Доста висе са тим комплексима некакве огромне велицине а оно нека ситна "велицина"

ОДГОВОРИТЕ