Radović apeluje: Povećajte plate da parirate inflaciji

- Situacija u Ukrajini ubrzala je inflatorne procese i problemi sa inflacijom koji nas čekaju neće biti mali - upozorava Radović i poziva vlasti da povećaju primanja...

Republika Srpska 02.03.2022 | 12:10
Radović apeluje: Povećajte plate da parirate inflaciji

- Inflacija samo od sebe neće otići i vlast mora poduzeti konkretne mjere kako bi se ona na neki način obuzdala - poručuje Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

On napominje da je situacija u Ukrajini ubrzala inflatorne procese i da problemi sa inflacijom koji nas čekaju neće biti mali.

"Građani su zabrinuti i traže konkretnu akciju. Vlasti u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini moraju ozbiljno i tematski da razmisle kako da se suoče sa ovim problemima“, navodi Radović.

Prema njegovom mišljenju, pravi odgovor na trenutnu ekonomsku situaciju bi bilo povećanje plata.

„Pošto mi, zbog nepostojanja domaćih rezervi energenata i osnovnih životnih namirnica, ne možemo previše uticati na ovu inflaciju smatram da joj trebamo parirati, a to se može uraditi povećanjem plata“, pojašnjava Radović.

On kaže da država sada zbog povećanja cijena, a samim time i osnovice PDV, ima znatno veće prihode, a da se sve to plaća iz džepova radnika i penzionera.

Radović apeluje na Vlada RS i da zaustavi skupe investicije.

„Pozivam Vladu Republike Srpske da razmisli o kapitalnim izdacima koje ove godine iznose preko 600 miliona КM. Pošto imamo ovako tešku ekonomsku situaciju taj novac bi trebalo usmjeriti na stabilizaciju ekonomskih prilika u Republici Srpskoj“, poručio je Radović.

(BN) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Eh

02.03.2022 11:40

Stoce povecavati plate kada covjek kupi RTV TAKSU i zaradi 6000km vjerovali ili ne a savjetnici po 2500km itd sve plate treba dovesti u normalu a treba povecati penzije i najnize plate.

ODGOVORITE
Name

Re

02.03.2022 11:45

Radoviću burle kriminalac je godinama stvarao svoj kriminal u RS, da u njemu samo žive i caruju njegovi kriminalci, radnici su njegovo glasačko roblje , a borci živi mrtvaci što trpe takav režim 20 godina u RS.

ODGOVORITE
Name

ZNANJE

02.03.2022 11:48

Dobro je što SDS, odnosno opozicija brine o građanima i ugrožavanju socijalnog statusa u uslovma rasta cijena. Međutim, upitno je da li bi projektovani rast plata imao sistemske efekte. Najvjerovatnije bi rast plata bio novi pokretač rasta cijena i tako ciklično. Ovdje se mora djelovati metodom miksa, odnosno optimalno. To znači mora se ograničiti rast cijena tako što će država da interveniše nabavkom odeđene količine roba široke potrošnje i koje će pustiti u promet po nižim cijenama.

ODGOVORITE
Name

GTI

02.03.2022 11:49

Pobjedi pa onda pametuj

ODGOVORITE
Name

Zoom

02.03.2022 11:50

Ovaj Glavonja kad bude u vlasti će povećati...

ODGOVORITE
Name

Tatar

02.03.2022 11:59

Moj Radovicu pa vidis da je nasim politicarima bitniji stav o Rusiji nego problemi sopstvenog naroda,koji grca u dugovima gusi se u ptoblemima a oni kao bitan njihov glas za nesto sto s nama nema veze

ODGOVORITE
Name

rade

02.03.2022 12:28

Sta ce oni koji nerade i borci, koje niko nece da zsposli i koji su tehnolosji visak

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

02.03.2022 13:21

Radovicu i penzije naj nize u evropi bi se mogle povecati moj radovicu...

Name

Xxx

02.03.2022 12:42

Mislite na borce koji su na socijali da se njima pomogne bar za koju paštetu a zaposleni imaju bar nešto i sigurna primanja jer su ti isti borci njima obezbijedili da rade.

ODGOVORITE
Name

Sale

02.03.2022 14:54

Da se smanje plate svim politicarima ! Povecati plate zaposlenim u privredi ! Dosta vise sa tim kompleksima nekakve ogromne velicine a ono neka sitna "velicina"

ODGOVORITE