Србија финансира градњу ауто-пута од Раче до Бијељине

 - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је на церемонији обиљежавања почетка радова на дионици Сремска Рача - Кузмин, у оквиру пројекта изградње ауто-пута Београд-Сарајево, да је Србија опредијелила финансијска средства за дионицу од Раче до Бијељине, у Републици Српској.

Србија 01.03.2022 | 12:24
Србија финансира градњу ауто-пута од Раче до Бијељине

"То ће бити подршка Србије не само Семберији и Бијељини, него и Републици Српској и БиХ", рекао је Вучић.

Он је истакао значај повезивања Београда са Бањалуком и Сарајевом и нагласио да ће на овај начин Србији бити приближене и Српска и БиХ и да је важно да се изградњом оваквих путева и мостова спајају и државе и различити народи.

Вучић је нагласио и да је за останак људи битно да се обезбиједе услови.

"Морамо да гледамо целину региона. Не можемо ми у Србији да живимо много боље од некога ко је поред нас. Морамо заједнички да идемо напред", рекао је Вучић.

Он је рекао да је нови мост на Рачи, који је изграђен у оквиру ове дионице, један од најбољих и најсолидније грађених у Србији, те да ће комплетна дионица са свим мостовима и вијадуктима бити завршена до краја сљедеће године.

Када је ријеч о роковима за завршетак радова на овој дионици, заједно са мостом на Рачи, Вучић је навео крај сљедеће године, 2023.

На тај начин би, додао је он, Србија имала завршену сјеверну дионицу ауто-пута који треба да се споји са Сарајевом и да иде и према Загребу, преко Кузмина-Раче-Бијељине, те да и Република Српска ради свој крак према Брчком и Добоју.

Он је рекао да би онда било логично да се настави даље градња овог ауто-пута од Бијељине према Тузли, а затим од Тузле према Сарајеву.

"Не знам када ће то бити, безброј пута смо их /Сарајево/ молили. Нисмо добили одговор", рекао је Вучић.

Он је навео да ће Србија до септембра или октобра ове године да заврши ауто-пут до Пожеге, а онда треба да се гради 61 километар до Котромана ка Републици Српској, Вишеграду, односно БиХ.

"Ми ћемо свакако да радимо тај пут, повезати Мокру гору, Вишеград. Зависи да ли БиХ жели да гради тај пут. То је за нас од пресудног значаја и верујем да ћемо успети у томе", рекао је Вучић.  

(Срна) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ја

01.03.2022 11:51

А ми крупним корацима грабимо напријед...... Е бисо, бисо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.03.2022 12:17

Шупља прича пред изборе а нигдје ништа није закопао ни један једини метар асфалта Србија није урадила!

Name

Маx

01.03.2022 15:27

Није урадио ни метар??? Па ово је церемонија Почетка радова драги мој!

Name

Није него

01.03.2022 13:13

Старе манипулације са народом, немају пара, задужују се а као граде. Биће то скупи путеви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

01.03.2022 13:13

Шта би, са тринаест милијарди км. прикупљених од акциза на гориво у БиХ, појела маца, срам да буде власт у БиХ, отимају од народа и ако праве, а премало тога направе, то је опет кредит и скупљи ауто пут, много него било гдје у свијету! Док се уграде ове три незајажљиве аждаје ( додик, човић и изетбеговић) цијена је баснословна.

ОДГОВОРИТЕ