Srbija finansira gradnju auto-puta od Rače do Bijeljine

 - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na ceremoniji obilježavanja početka radova na dionici Sremska Rača - Кuzmin, u okviru projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, da je Srbija opredijelila finansijska sredstva za dionicu od Rače do Bijeljine, u Republici Srpskoj.

Srbija 01.03.2022 | 12:24
Srbija finansira gradnju auto-puta od Rače do Bijeljine

"To će biti podrška Srbije ne samo Semberiji i Bijeljini, nego i Republici Srpskoj i BiH", rekao je Vučić.

On je istakao značaj povezivanja Beograda sa Banjalukom i Sarajevom i naglasio da će na ovaj način Srbiji biti približene i Srpska i BiH i da je važno da se izgradnjom ovakvih puteva i mostova spajaju i države i različiti narodi.

Vučić je naglasio i da je za ostanak ljudi bitno da se obezbijede uslovi.

"Moramo da gledamo celinu regiona. Ne možemo mi u Srbiji da živimo mnogo bolje od nekoga ko je pored nas. Moramo zajednički da idemo napred", rekao je Vučić.

On je rekao da je novi most na Rači, koji je izgrađen u okviru ove dionice, jedan od najboljih i najsolidnije građenih u Srbiji, te da će kompletna dionica sa svim mostovima i vijaduktima biti završena do kraja sljedeće godine.

Кada je riječ o rokovima za završetak radova na ovoj dionici, zajedno sa mostom na Rači, Vučić je naveo kraj sljedeće godine, 2023.

Na taj način bi, dodao je on, Srbija imala završenu sjevernu dionicu auto-puta koji treba da se spoji sa Sarajevom i da ide i prema Zagrebu, preko Кuzmina-Rače-Bijeljine, te da i Republika Srpska radi svoj krak prema Brčkom i Doboju.

On je rekao da bi onda bilo logično da se nastavi dalje gradnja ovog auto-puta od Bijeljine prema Tuzli, a zatim od Tuzle prema Sarajevu.

"Ne znam kada će to biti, bezbroj puta smo ih /Sarajevo/ molili. Nismo dobili odgovor", rekao je Vučić.

On je naveo da će Srbija do septembra ili oktobra ove godine da završi auto-put do Požege, a onda treba da se gradi 61 kilometar do Кotromana ka Republici Srpskoj, Višegradu, odnosno BiH.

"Mi ćemo svakako da radimo taj put, povezati Mokru goru, Višegrad. Zavisi da li BiH želi da gradi taj put. To je za nas od presudnog značaja i verujem da ćemo uspeti u tome", rekao je Vučić.  

(Srna) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ja

01.03.2022 11:51

A mi krupnim koracima grabimo naprijed...... E biso, biso..

ODGOVORITE
Name

Re

01.03.2022 12:17

Šuplja priča pred izbore a nigdje ništa nije zakopao ni jedan jedini metar asfalta Srbija nije uradila!

Name

Max

01.03.2022 15:27

Nije uradio ni metar??? Pa ovo je ceremonija Početka radova dragi moj!

Name

Nije nego

01.03.2022 13:13

Stare manipulacije sa narodom, nemaju para, zadužuju se a kao grade. Biće to skupi putevi.

ODGOVORITE
Name

Milan Srbac

01.03.2022 13:13

Šta bi, sa trinaest milijardi km. prikupljenih od akciza na gorivo u BiH, pojela maca, sram da bude vlast u BiH, otimaju od naroda i ako prave, a premalo toga naprave, to je opet kredit i skuplji auto put, mnogo nego bilo gdje u svijetu! Dok se ugrade ove tri nezajažljive aždaje ( dodik, čović i izetbegović) cijena je basnoslovna.

ODGOVORITE