Грађани не треба да страхују од нуклеарног рата

Амерички грађани не би требало да страхују од нуклеарног рата, поручио је вечерас председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден, дан пошто је руски председник Владимир Путин наредио да се руске снаге за одвраћање, које укључују нуклеарно оружје, ставе у стање високе приправности.

Свијет 28.02.2022 | 23:00
Грађани не треба да страхују од нуклеарног рата

Док је Бајден одлазио са догађаја одржаног у Белој кући, један од америчких новинара га је упитао да ли би Американци требало да буду забринути због могућности избијања нуклеарног рата, на шта је амерички председник одговорио са "не", преноси Индипендент.

Претходно је портпаролка Беле куће Џен Псаки изјавила да САД сматрају да у овом тренутку немају разлога да мењају ниво нуклеарне приправности.

"Нисмо мењали наш статус и процену у том погледу, али такође морамо да будемо на опрезу због Путинових претњи", рекла је Псаки за кабловску мрежу МСНБЦ.

Руско Министарство одбране претходно је саопштило да су нуклеарне снаге и северна и пафицичка флота у стању повишене борбене готовости.

Бајден је током дана разговарао са америчким савезницима и партнерима, док је неименовани званичник Беле куће за Ројтерс рекао да се нуклеарни рат никада не сме водити, да у њему нема победника, а да Путин ескалира ситуацију "опасном реториком".

(Тањуг)

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Мика

28.02.2022 22:26

Ја овоме не вјерујем . Тек кад то каже Миле Бурле а он је добар са Путином и Лавровим онда ћу знат Јел Икона враћена .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еуропа

28.02.2022 22:26

Је угрозенија од нуклеарног рата, него Америка, то стоји. Америка је употребљавала нуклеарно орузје у висе наврата, па је то вјетар у ледја да бу обрамбени овир могао бити употреба нуклеарног орузија. Ипак карактер рата у Украјини се процјењује на карактер рата у Вијетнаму и врцање ове Руске територије под управу Русије, због сигурности земље и цијелог истоцног блока, ако се то тако мозе назвати, од разлицитих негативних утицаја који долазе са запада, од криминала, експанзије Америцких правила за ради лецења цивилизацијских пролема и погледа на свијет у САД и западној Европи, па до војне одбране, Русије. Украјина је назалост несто сто це изгубити и идентитет и становниство, као сто је било и у слуцају Америцког присуства у Вијетнаму у рату који је трајао око 20 година. То је могуци и оцекивани, као и процјене, оквир овог рата, у овом тренутку. Преговори у Минску су могуци, али се оцекује да их запад не зели, Украјинске власти це вјероватно бити под утицајем запада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадна Европа

01.03.2022 11:42

Сваку нуклеарну главу испаљује у своју.

Name

Јесењин

28.02.2022 22:34

Реце теби Путин да пазис да те Колумбо неби тразио.Завадили сте народ и сад оцекујете побједника.Залосно.Да вас нема планета би зивјела у миру.Увјек сте зидовски подмукло бацали кост медју комсије и брацу и онда купили кајмак а они тразили гробове.Путина нецете побједити никад.Зивјела Русија

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАХА

28.02.2022 23:01

Лесу ходајуци не питас се ти него Путин,ако му јос будете исли на зице поравнаце вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покусаји

01.03.2022 02:05

Растурања Русије изнутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велике санкције

01.03.2022 02:11

И деморалисање. Теско ту мозе и креативност помоци, али мозе стари добри Совјетски рецпт. Резим. До сад није било. Јебемти талас, јос нема праг. А имитацију прага користе људи из Америке, реад Јуде, Пилата, и слицних ... Нека је Бог свима на помоци, нароцито Русији и нама. Надам се да Кина и околни свијет це однијети јос једну побједу, јер не постоји само Америка и Русија која мора да јој дрзи равнотезу. Равнотеза/судар 3 тијела. Зеленски иако је мала земља у односу на велике као и Хрватска користи лукаве, али промисљене рецепте, назалост бранеци несто од цега увијек постоји криминал који се пробија да срзи цовека, па ко презиви презиви, тамо ти је увијек акценат не мозес, и ти си срацка, рецимо, а и остала зла и неспосбности у самоци, као на западу, ал јебес га ако је такав талас, опет це ови који остају љуљати се ... Остаце и Русија и Кина Ми Срби би могли мало висе уцити, а мање лајати то је назалост истина, али доце то на своје ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симпатицне слике

01.03.2022 02:13

Насих народа у оку ... Како је само Кина неутралисала талас ... И сада је добро (релативно на времана, али има највеци миленијски трезор) ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јапан и Кина

01.03.2022 02:16

После таласа ... Русија и ми после таласа ... Примјери релативно малих католицких земаља само у неком моменту ... Нас примјер у разна времена и пут да не узимамо греске за добро ... Теслин пут, Тесла је био у највецој изолацији од свих дрзава, и побједио за велико мјесто и времена ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Западна цивилизација

01.03.2022 03:10

Критицко мисљење ... Редослед санкција Русији на ординарној скали је слицан као и при Космету, резултат је западних резима, који своје неиспуњене ствари концетрису на разне тацке и мјеста празњења. Уколико постоји уравнотезено критицко мисљење према свим силама јасно је да је предводник Хајке Америка, која захтијева да постоји правило мрзње према цовеку, после Европе, која је једним дијелом слицног става, другим дијелом нема храбрости да казе НЕ овом западном дијелу резима, уравнотезено са својим поступком према Русији, или то говори у сврхе глуме, сто овде није постојало. Даље, ово је знак да имамо сви слику свијета који је спреман да унистава, и цува то и да смо такве среце да у тој псијатрији зивимо. Хитлер је имао намјеру да освоји цијели свијет, и ови су га подрзали, Русија има намјеру да одбрани своје, па није подрзано. Украјина је могла изјавити да зели напад на Русију, и била би подрзана вјероватно, као сто је подрзаван Космет, и поред русења светиња. Дефинитивно свијет, а не само Русија улази у нову фазу. Јапан није медју првима признао санкције у односу на ових 5 дана, па се цини да је ипак размисљао ста је ста, јер и сам зна неке ефекте и горих ствари, ипак сила притиска цини своје. Кина це вјероватно као стабилна земља то не увести или увести задња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

01.03.2022 10:33

Видим да добро познајете историју светских десавања , изгледа да имате малу диоптрију вида па сте слушали само пункове вијести . Покушајте проширити видике јер це те постати а изгледа да јесте осакаћени у мозак пинковим информацијама.

Name

Али треба да раде

01.03.2022 03:40

На проблему УРЛИКАЊА ... Сада имамо Русију и Кину која це то мало размотрити ... Украјина усла у статус Виетнам ... Русија у доба СССР познаје зивот и рад Николе Тесле ... Америцко Европске санкције улазе у стационарно стање ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланка Л.

01.03.2022 05:19

Зато су те и ставили сенилног да управљају са тобом...Знамо да је итекако Америка умјесана највисе у ову ситуацију као сто је увијек и била у све ...Све је јасно као дан.Ове земље као сто се солидарису и саљу ракете и орузје само доливају уље на ватру као да зеле да буде треци свијетски. Наравно као за све прасина народу у оци и сто висе пропаганде има оваца довољно које вјерују у све и сваста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

01.03.2022 05:31

Напокон долази наплата великог дуга. Ако је Путина поменуо нуклеарно орузје, онда будите сигурни да ту нешто има. Је не би био 100% сигуран да свијет од тренутка Путинове изјаве да мозе мирно спавати. Ја се неби поигравао са таквим стварима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орузје је такво

01.03.2022 17:27

Да у ствати нападац на Русију истовремено врси самоунистење. Знаци, не овиси хоце ли бити или не о Русији него агресору на Русију.

Name

Митар

01.03.2022 05:46

Мислим да Бајден гријееси јер Путин себи неце дозволити да изгуби рат . Да га властити народ свргне с власти па да га испоруцују Хагу дрзе у целији од три квадрата понизавају и на крају посаљу у Литванију да слузи дозивотну казну . Цуди ме да Анериканци немају довољно доброг психолога да направи психолоски профил Путина и увиде да све ово сто сам навео је вјероватно тацно . Ако Путину крене по злу он це испалити сав нуклеарни арсенал којим Русија располазе и збогом свијете . Не вјерујем да би руски предсједник прихватио судбину да га вјесају као Садама Хусеина вуку зивог и набијају на колац као Гадафија или да га водају у ланцима по хаским трибуналима као Милосевица .Путин це промјенити свијетски поредак истјерати своје или ако му подје по злу испалити нуклеарке . То је моје мисљење . Искрено би волио да све гријесим .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.03.2022 08:59

Донекле се слажем са тобом. Неће бити први пута да се употребљава нуклеарно оружје, Американци су га користили у Јапану и ако су Јапанци прије тога били спремни на капитулацију али не због Америке, већ зато што је била извијесна инвазија Совјета (Руса) на Јапан, они су се тога више бојали него Амричке окупација. У таквој атмосфери Американци су употребили нуклеарно оружје више да би одвратили Совјетску инвазију него да савладају Јапан. Ово данас није никаква тајна, ови подаци су данас доступни.

Name

Ре: Ре

01.03.2022 10:16

Јапан је потписао капитулацију 7 дана раније и није било никаквог другог разлога за атомске бомбе, осим тога што си навео и то је тачно. Тад су Руси већ дебело били на Курилским острвима и било је питање дана кад ће узети Јапан.

Name

"Свијетски диктатор"

01.03.2022 11:31

Ако на западу у својох доктрини сматрају "Русија је најуноснија некретнина на свијету коју треба остварити СВИМ средствима". Доци до тога не бројеци зртве.

Name

Сто нису бацили

01.03.2022 17:21

На Русију, тада није имала нзклеарно орузје?! Лоса ти логика, него су расисте и похлепни! Ни то није тајна.

Name

Небојса

01.03.2022 05:56

Све је у рукама Господа Боога,а не у нас смртника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друго питање мјесеца

01.03.2022 06:03

Да ли постоје слицајности, да ли истовремено и не постоје. Да ли и засто понекад кад једне ствари узавре узавре и релантивно контекстно поменут све ствари ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

2 питања мјесеца

01.03.2022 06:03

7.03

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бајден

01.03.2022 06:07

Само АМЕРИЧКИ становници?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

01.03.2022 06:21

Тебе треба разапети сенилна будало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

01.03.2022 06:36

Ова стара дртина је светско зло број један!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад це свет

01.03.2022 06:37

Поцети цисцење од Америке, Енглеза и пексинлука у свијету ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАТО војска

01.03.2022 06:39

У оперативи. Добро, видецемо противник какав је. До сад је био килави Радјоица и гледа ста мозе на кварно. Вјероватно це месетарити и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

01.03.2022 07:05

Дај Бозе да заигра мецка и у твоме двористу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дц

01.03.2022 07:27

каубој дзо а јапан хиросима...ко то уради... вратите индијанцима отето...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ложач на филмове

01.03.2022 09:01

Нема рата док не улети Рамбо, за сад је ово све танко?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

01.03.2022 09:01

Овај не би прошао психолога и неуролога на љекарском прегледу за возача Б категорије, а води највећу нуклеарну и економску силу у свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свијетски диктатор

01.03.2022 10:44

Из свога зла наума управо такве и бира......