Симпсонови предвидели напад Русије на Украјину!

Симпсонови су изгледа опет на неки начин предвидели руско-украјинску кризу тј. напад Русије на Украјину и то још пре више од 20 година! У епизоди “Симпсон Тиде” емитованој 29. марта давне 1998. године, у којој главни јунак Хомер умало отпочиње рат.

Занимљивости 28.02.2022 | 15:36
Симпсонови предвидели напад Русије на Украјину!

Америчка анимирана серија “Симпсонови” стекла је репутацију као ситком који је предвидео велике догађаје, као што су избор Доналда Трампа за председника САД, побуна на Капитол Хилу, лет милијардера и бизнисмена Ричарда Бренсона у свемир, напад на куле близнакиње, Леди Гагу на Суперболу, пандемију короне, епидемију еболе…

“Врло сам тужан што морам да кажем да ово није било тешко предвидети” твитовао је Ал Џин, продуцент серије “Симпсонови”.

“Мрзим о томе да причам, али рођен сам 1961. године, тако да сам 30 година живота проживео са Совјетским Савезом. За мене је ово нажалост више норма него предвиђање. Само смо мислили да ће ствари кренути лоше.Историјска агресија заправо никад не нестаје и морате бити супер опрезни. 1998., када је ова сцена емитована, био је то можда зенит америчко-руских односа објаснио је Џин у интервјуу за “Холлywоод Репортер”.

У видеу који траје 30 секунди и који се дели на интернету, види се дискусија између представника Русије и Сједињених Америчких Држава у згради Уједињених нација у Њујорку. Руски дипломата наводи да би “Совјетски Савез са задовољством понудио амнестију америчком својеглавом броду”, позивајући се на раније догађаје у епизоди.

Док амерички представник изјављује да је мислио да се Совјетски Савез распао, руски дипломата се смеје и наводо да је то управо оно у шта су желели да сви верују. Затим мења плочицу на столу, са именом своје земље Русија у Совјетски Савез, смејући се преокрету.

Видео затим приказује војне тенкове који излазе из огромних фигура које дефилују на паради на Црвеном тргу у Москви, видимо како се поново подиже Берлински зид и васкрсава оснивач Совјетског Савеза Владимир Иљич Лењин, који разбија стаклени ковчег у свом маузолеју и излази из њега. Клип се завршава тако што Лењин хода као зомби и говори о сламању капитализма.

 

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар