БН: Реконструисана стара и неусловна амбуланта

Стару и неусловну амбуланту породичне медицине у Мајевичкој улици, замијенио  је реконструисани објекат, који ће користити  3.500 пацијената.

Република Српска 28.02.2022 | 14:29
БН: Реконструисана стара и неусловна амбуланта

"Сви радници Дома здравља данас су срећни и поносни, јер смо у доба короне успјели да послујемо позитивно и издвојимо новац  за реконструкцију овог објекта. Сада су  значајно бољи услови за наше грађане и здравствени кадар“, истакла је директор Дома здравља Бијељина Данијела Ђукин и захвалила градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу и предсједнику Скупштине Александру Ђурђевићу, који су обећали обезбјеђење средстава из буџета за уређење спољашњих радова.   

Градоначелник Петровић рекао је да су реновирањем амбуланте сада обезбијеђени бољи услови за здравствене раднике и пацијенте. „Много тога је урађено – инсталација гријања, молерско-фасадерски радови, нове патосне подлоге, тако да је опремљеност објекта сада на добром нивоу“, појаснио је Петровић.  

Он је додао да слиједи спољашње уређење - нова ограда, приступни пут, паркинг мјеста и озелењавање површина.

„Већ сутра ћемо покренути јавну набавку, да би спољашњи радови били завршени што прије“, прецизирао је градоначелник, додајући да су досадашњи, унутрашњи радови коштали око 80.000 конвертибилних марака.

Он је подвукао да је опредијељеност Градске управе побољшање нивоа и квалитета здравствене заштите и у наредном периоду. Најавио је да ће у овој години бити извршена адаптација амбуланти и у Јањи, Дворовима, Вршанима и другим мјесним заједницама.

Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић подсјетио је да је приликом усвајања буџета Града Бијељина за ову годину амандманима  значајно повећан износ средстава за реконструкцију амбуланти домова здравља.

„Наша обавеза, као представника локалне заједнице, јесте да помажемо Дому здравља и улажемо у овакве пројекте. У буџету Града Бијељина имамо значајан износ средстава за примарну и секундарну здравствену заштиту и, уколико буде потребе, ребалансом буџета обезбиједићемо и додатна средства у ове сврхе“, закључио је Ђурђевић.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар