BN: Rekonstruisana stara i neuslovna ambulanta

Staru i neuslovnu ambulantu porodične medicine u Majevičkoj ulici, zamijenio  je rekonstruisani objekat, koji će koristiti  3.500 pacijenata.

Republika Srpska 28.02.2022 | 14:29
BN: Rekonstruisana stara i neuslovna ambulanta

"Svi radnici Doma zdravlja danas su srećni i ponosni, jer smo u doba korone uspjeli da poslujemo pozitivno i izdvojimo novac  za rekonstrukciju ovog objekta. Sada su  značajno bolji uslovi za naše građane i zdravstveni kadar“, istakla je direktor Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin i zahvalila gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću i predsjedniku Skupštine Aleksandru Đurđeviću, koji su obećali obezbjeđenje sredstava iz budžeta za uređenje spoljašnjih radova.   

Gradonačelnik Petrović rekao je da su renoviranjem ambulante sada obezbijeđeni bolji uslovi za zdravstvene radnike i pacijente. „Mnogo toga je urađeno – instalacija grijanja, molersko-fasaderski radovi, nove patosne podloge, tako da je opremljenost objekta sada na dobrom nivou“, pojasnio je Petrović.  

On je dodao da slijedi spoljašnje uređenje - nova ograda, pristupni put, parking mjesta i ozelenjavanje površina.

„Već sutra ćemo pokrenuti javnu nabavku, da bi spoljašnji radovi bili završeni što prije“, precizirao je gradonačelnik, dodajući da su dosadašnji, unutrašnji radovi koštali oko 80.000 konvertibilnih maraka.

On je podvukao da je opredijeljenost Gradske uprave poboljšanje nivoa i kvaliteta zdravstvene zaštite i u narednom periodu. Najavio je da će u ovoj godini biti izvršena adaptacija ambulanti i u Janji, Dvorovima, Vršanima i drugim mjesnim zajednicama.

Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević podsjetio je da je prilikom usvajanja budžeta Grada Bijeljina za ovu godinu amandmanima  značajno povećan iznos sredstava za rekonstrukciju ambulanti domova zdravlja.

„Naša obaveza, kao predstavnika lokalne zajednice, jeste da pomažemo Domu zdravlja i ulažemo u ovakve projekte. U budžetu Grada Bijeljina imamo značajan iznos sredstava za primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu i, ukoliko bude potrebe, rebalansom budžeta obezbijedićemo i dodatna sredstva u ove svrhe“, zaključio je Đurđević.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar