Јовичић поручио Влади Српске: Препишите од Србије

- Непостојање робних резерви Републике Српске у претходних пет година је било забрињавајуће и веома неодговорно, али у данашњим условима то може бити почетак катастрофе ширих размјера – каже Радислав Јовичић, потпредсједник Демократског народног савеза.

Република Српска 28.02.2022 | 14:00
Јовичић поручио Влади Српске: Препишите од Србије

Он додаје да цијене у Републици Српској у посљедњних пола године непрестано расту, иако су и прије овог таласа поскупљења биле превисоке за грађане Српске. 

Јовичић је истакао да Српска треба да се угледа на Србију која је прво реаговала и ублажила раст цијена, али и припремила резерве и спремна је да интеревенише и у случају раста цијена, али и ако дође до прекида ланца снабдијевања.

- Из Владе Републике Српске тврде да је Буџет Републике Српске стабилан и да ће у случају уочених поремећаја распоредити средства из буџета којима би се реализовале интервентне набавке, али ми није јасно шта је потребно више да се деси да би се те набавке реализовале – каже Јовичић и наставља:

- Као грађанин Републике Српске сам изузетно забринут нереаговањем властодржаца Републике Српске на догађаје у свијету. Несхватљиво ми је да поред свих апела стручњака у области економије, опозиције, грађана они и даље не покушавају да заштите грађане од поскупљења, али и евентуалних несташица хране, као и енергената-

Јовичић је још једном позвао Владу Републике Српске да хитно започну процес враћања робних резерви, како би спријечили драстичне порасте цијена и несташицу хране и енергената.

(БН)  

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Јово

28.02.2022 13:16

Иди онда у Србију кад ти се више свиђа сељачино

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

28.02.2022 14:52

Тако је

Name

Ре Јово

28.02.2022 17:13

Господин указује на греске које влада прави

Name

Драган

28.02.2022 13:42

Па одакле го се нескида? Једино да врате Оно стосу покрали Ал то це бити Мало сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.02.2022 13:56

Не треба ни случајно тражити робне резерве. Покрашће опет. Па ни робе ни пара.

Name

ВРС-РВИ

28.02.2022 14:04

Јовицицу!!! За све ово велику одговорност има народ РС!!! Само се питам??? Ста јос да “пропадне” а да народ казни ову бахату и осиону власт, замисли банка 1,2,3 робне резерве, и сто је нај залосније НИКО НЕОДГОВАРА, а да је једна од банка била банка РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!!! Дали мозес замислити да је пропала Дојцбанк... ста би било са том гарнитуром политицара??? И због тога велика одговорност је на нама свима, мада себе сврставам у “све” иако никад нисам гласао за оне који су досли са америма на власт... и никад нецу гласати!!!

Name

Татар

28.02.2022 15:21

Нека вам је свима на срамоту .Пет година РР не постоје ви сви знате за то и сад кад је заскрипало сад казете да их нема .Сви сте ви мање висе исти сумњивог морала ко кинеске конкубине

Name

Горки

28.02.2022 14:36

Преписују они много сто од владе Србије али да васкрсну Робне резерве немају воље.Благо се теско цува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

28.02.2022 15:40

У овим тренуцима, без Пунтина, бице прије договор на нивоу дрзаве него преписка од Србије. Ускоро це се показати да сам добар "пророк"....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луда опозиција

01.03.2022 03:47

Сад би се Додик и неко требао доказивати око ове ситације када оба народа наса а ратују. Доказао вам се вас ратни профитер Бореновиц. Има га у Мајамију, парадира, а у Украјини ипак није био, а ста би и да јест. Ако си ПДП онда си фасиста, марс.

ОДГОВОРИТЕ