Jovičić poručio Vladi Srpske: Prepišite od Srbije

- Nepostojanje robnih rezervi Republike Srpske u prethodnih pet godina je bilo zabrinjavajuće i veoma neodgovorno, ali u današnjim uslovima to može biti početak katastrofe širih razmjera – kaže Radislav Jovičić, potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza.

Republika Srpska 28.02.2022 | 14:00
Jovičić poručio Vladi Srpske: Prepišite od Srbije

On dodaje da cijene u Republici Srpskoj u posljednjnih pola godine neprestano rastu, iako su i prije ovog talasa poskupljenja bile previsoke za građane Srpske. 

Jovičić je istakao da Srpska treba da se ugleda na Srbiju koja je prvo reagovala i ublažila rast cijena, ali i pripremila rezerve i spremna je da intereveniše i u slučaju rasta cijena, ali i ako dođe do prekida lanca snabdijevanja.

- Iz Vlade Republike Srpske tvrde da je Budžet Republike Srpske stabilan i da će u slučaju uočenih poremećaja rasporediti sredstva iz budžeta kojima bi se realizovale interventne nabavke, ali mi nije jasno šta je potrebno više da se desi da bi se te nabavke realizovale – kaže Jovičić i nastavlja:

- Кao građanin Republike Srpske sam izuzetno zabrinut nereagovanjem vlastodržaca Republike Srpske na događaje u svijetu. Neshvatljivo mi je da pored svih apela stručnjaka u oblasti ekonomije, opozicije, građana oni i dalje ne pokušavaju da zaštite građane od poskupljenja, ali i eventualnih nestašica hrane, kao i energenata-

Jovičić je još jednom pozvao Vladu Republike Srpske da hitno započnu proces vraćanja robnih rezervi, kako bi spriječili drastične poraste cijena i nestašicu hrane i energenata.

(BN)  

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Jovo

28.02.2022 13:16

Idi onda u Srbiju kad ti se više sviđa seljačino

ODGOVORITE
Name

GTI

28.02.2022 14:52

Tako je

Name

Re Jovo

28.02.2022 17:13

Gospodin ukazuje na greske koje vlada pravi

Name

Dragan

28.02.2022 13:42

Pa odakle go se neskida? Jedino da vrate Ono stosu pokrali Al to ce biti Malo sutra.

ODGOVORITE
Name

Re

28.02.2022 13:56

Ne treba ni slučajno tražiti robne rezerve. Pokrašće opet. Pa ni robe ni para.

Name

VRS-RVI

28.02.2022 14:04

Jovicicu!!! Za sve ovo veliku odgovornost ima narod RS!!! Samo se pitam??? Sta jos da “propadne” a da narod kazni ovu bahatu i osionu vlast, zamisli banka 1,2,3 robne rezerve, i sto je naj zalosnije NIKO NEODGOVARA, a da je jedna od banka bila banka REPUBLIKE SRPSKE!!! Dali mozes zamisliti da je propala Dojcbank... sta bi bilo sa tom garniturom politicara??? I zbog toga velika odgovornost je na nama svima, mada sebe svrstavam u “sve” iako nikad nisam glasao za one koji su dosli sa amerima na vlast... i nikad necu glasati!!!

Name

Tatar

28.02.2022 15:21

Neka vam je svima na sramotu .Pet godina RR ne postoje vi svi znate za to i sad kad je zaskripalo sad kazete da ih nema .Svi ste vi manje vise isti sumnjivog morala ko kineske konkubine

Name

Gorki

28.02.2022 14:36

Prepisuju oni mnogo sto od vlade Srbije ali da vaskrsnu Robne rezerve nemaju volje.Blago se tesko cuva.

ODGOVORITE
Name

Neko iz mase

28.02.2022 15:40

U ovim trenucima, bez Puntina, bice prije dogovor na nivou drzave nego prepiska od Srbije. Uskoro ce se pokazati da sam dobar "prorok"....

ODGOVORITE
Name

Luda opozicija

01.03.2022 03:47

Sad bi se Dodik i neko trebao dokazivati oko ove sitacije kada oba naroda nasa a ratuju. Dokazao vam se vas ratni profiter Borenovic. Ima ga u Majamiju, paradira, a u Ukrajini ipak nije bio, a sta bi i da jest. Ako si PDP onda si fasista, mars.

ODGOVORITE