Прерано процијенити ефикасности војне операције у УКР

- Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да је прерано за процену ефикасности специјалне операције у Украјини, јер је потребно да се сачека да се она заврши.

Свијет 28.02.2022 | 13:08
Прерано процијенити ефикасности војне операције у УКР

"Не верујем да је сада време да се говори о било каквом исходу операције или њеној ефикасности, морамо сачекати да се заврши", рекао је Песков новинарима, преноси агенција ТАС С.

Портпарол Кремља осудио је данас одлуку Европске уније да финансира испоруку оружја Кијеву и указао да та одлука показује да је Моска "у праву" што предузима све мере како би демилитаризовала свог суседа.

Песков је назвао злочинима акције украјинских националиста, који се, како је он навео, крију иза цивила.

"Видимо бројне покушаје, вишеструке покушаје украјинских националистичких група - не знам како да их назовем - да користе цивилно становништво, цивилне објекте, стамбене зграде као штит, као живи штит," рекао је он и додао да је то неприхватљиво.

Он је поручио да ће Москва на забрану летова руских авио-компанија одговорити симетрично, али и узимајући у обзир сопствене интересе.

"Наравно, биће одговора који ће бити вођен принципом реципроцитета, а наши интереси свакако ће бити у првом плану", истакао је је портпарол Кремља.

Он је такође казао да су током дужег периода у Русији вршене системске припреме за могуће санкције, укључујући и оне најтеже.

"До сада нисмо имали разлога да сумњамо у ефикасност и поузданост Централне банке, као што ни сад немамо разлога да сумњамо у њену ефикасност", рекао је он у одговору на питање како Кремљ оцењује поступке Банке Русије.

Поручио је да планови одговора на санкције постоје, да су они припремљени, развијени и да се сада спроводе.

(Тањуг Фото: Архив/АА) 

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

ФедералацТЗ

28.02.2022 12:22

Рубља је јутрос пала за 42%, руски војници у Украјини, кад добију плату моћи ће купити кутију шибица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несврста

28.02.2022 13:11

Ма или се предају или гину.Нормално, сваки зивот је непроцјењив, али нека их правда онај који их је послао у рат да убијају јер многе мајке неце доцекати своје ни у сандуцима.

Name

ЖИКА Ж

28.02.2022 13:12

Није мени стало до плате Руског војника већ до моје, и моја је око пакета сибица.

Name

Деки

28.02.2022 12:23

Да није жалосно, било би смешно! Патетика на нивоу или је реч ефикасност вишак у реченици. Сада знамо зашто је шеф руске обавештајне службе био збуњен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

28.02.2022 12:26

Таварис колико год вас ценио сад сте све срусили .Цео свет се окреуо против вас. Унисти це вам и то мало индусзрије поклаце те се опет измедју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

28.02.2022 12:47

Не ратују; Руси ,нити Срби, за саку долара, па да це због пада рубље побеци са ратиста.Њима је проблем сто не могу да гранатирају зграде иза којих се крију нацисти а да би заститили своје становниство. Када су САД нападале земље сиром света;Ирак, Либија итд, супротно медјународном праву и без дозволе УН сви сте цутали .То је била хуманитарна акција.Руси 8 година гледају бомбардовање Доњецке и Луганске покрајине Украјинци су 8 година крсили Мински споразум по коме су потписале аутономију ових република. Знаци не русе Руси медјународно право него Украјинци.Насупрот томе правили су базе нато наорузања.Нату је циљ да Украјински војник ратује за њих , они му дају наорузање паре да плацају легије странаца, а у те легије мобилису своје војнике, тако да привидно они не ратују, а стварно су и војно и финансијски присутни.Пуна подрска браци Русима. Ово је борба зла и добра , ако Нато победи нема висе никога на супротној страни.Јасно је свакој будали да се овдје ради о томе да запад има права радити ста хоце али други немају права на постовање медјусобних уговора. Ако Руси изгубе ,бице то један глобалистицки свет тј робовласницко друство и феудалн доба.

Name

Борац

28.02.2022 13:33

Е јадни Путине ко те на ово наговори неки твој пријатељ Добро цдс се провести убијати цивиле и децу Бог це те ксзнити

Name

Ре михаил

28.02.2022 14:10

Руси су све опције узели у обзир прије самог уласка у Украјину. На овај чин су били приморани јер је НАТО превише раширио крила. Руси само враћају оно што је руско. Уосталом Михаил је све лијепо описао.

Name

Руси су криви

28.02.2022 15:17

Напали НАТО војку "капиталиста" на својој граници!

Name

Мика

28.02.2022 12:52

Шта рећи о Специјалној операцији за коју је речено да ће трајати 72 сата . Стање је сљедеће Рок је два пута пробијен и погинуло је 4300-4500 руских младића а на другој страни вјероватно исто толико . Мислим да не треба ништа коментарисати . Путин да има и грам мозга требао би стати .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повлацење

28.02.2022 12:53

Е сад да им се како извуци из овог…. Нису се надали да це се свијет овако ујединити… цак и да тенковима прегазе Украјину, заувијек су промијенили став цивилизованог свијета према Русији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није свијет

28.02.2022 15:14

9%.

Name

ИКОНА ДОДИГ

28.02.2022 13:21

НЕДАЈТЕ ДОДИГУ У УКРАЈИНУ.. ПОКРАСЦЕ КЛЕПТОМАН... СВЕ ИКОНЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

28.02.2022 13:24

Шаљу наоружање а као они су за мир. Такво понашање може изазвати треци светски рат. И ко ће страдати? Обчан и нормалан свет, јер господа која прижељкује трећи рат, рат ће гледати са дистанце из удобних фотеља и са сигурног места. Спустите лопту, радите на томе да почну преговори, јер се само са преговорима може уставити страдање обичног света. Украјину сте подстицали на вербални сукоб са Русијом и последица је рат, страдање обичног света у Украјини. Кад се велики посвађају, страда истина и страда обичан свет. Докле нас мислите прљавом политиком гурати у смрт, срам вас било. Шта причаја руска политика, америчка политика, немачка политика кога је брига, јер знамо да је то све лаж и превара,циљ вам је да би што више обичног света страдало. Чињеница је да гину обични људи а не ви "господо" што нам радите о блави. УСТАВИТЕ РАТ, ЗЛОТВОРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

28.02.2022 15:17

Има времена да Руси заврсе посао..Кијев је опкољен.Нема вани док се ме изруце нацисти на тањур Има да се измедју себе пофатају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

28.02.2022 15:26

Ови Руси лажи као да им је Баја суфлер!Чуј они ће реципрочно увести мјере забране лета,а нико ионако не лети преко Русије,а руски авиони могу до Србије и РС-а и назад ко мухе зунзаре ухваћене у тегли!?? Надали су се срушити Зеленског за 72 сата,а сада не иде како треба па овог дебила истурили да мало лаже да је све ок,а економија полако тоне у пропаст!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниси

28.02.2022 17:13

Упуцен, подлозан си информативном тероризму.

Name

Баш,Сабастијан

28.02.2022 16:19

Ма ајде то ,него што би са независности Рс-а.Гдје нестаде та шупља. Хахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

28.02.2022 18:28

Цццццв,чим је лично путин затражио преговоре са Украјином,значи да сте свесни да сте изгубили рат у Украјини,тога су свесни Украјинци,тога је свестан цео свет.,резултати санкција су разарајући за Русију,војска Украјине иде у контру,чисти територију,и сад покушавате да спасите што спасит се може..али где је ту интерес Украјине???ми нећемо стати док невратимо сваки педаљ Украјине..наравно,Доњецк,Луганск и Крим су Украјински,били и остали..помирите се стим,иначе че да вас гонимо до Москве

ОДГОВОРИТЕ