Prerano procijeniti efikasnosti vojne operacije u UKR

- Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je prerano za procenu efikasnosti specijalne operacije u Ukrajini, jer je potrebno da se sačeka da se ona završi.

Svijet 28.02.2022 | 13:08
Prerano procijeniti efikasnosti vojne operacije u UKR

"Ne verujem da je sada vreme da se govori o bilo kakvom ishodu operacije ili njenoj efikasnosti, moramo sačekati da se završi", rekao je Peskov novinarima, prenosi agencija TAS S.

Portparol Kremlja osudio je danas odluku Evropske unije da finansira isporuku oružja Kijevu i ukazao da ta odluka pokazuje da je Moska "u pravu" što preduzima sve mere kako bi demilitarizovala svog suseda.

Peskov je nazvao zločinima akcije ukrajinskih nacionalista, koji se, kako je on naveo, kriju iza civila.

"Vidimo brojne pokušaje, višestruke pokušaje ukrajinskih nacionalističkih grupa - ne znam kako da ih nazovem - da koriste civilno stanovništvo, civilne objekte, stambene zgrade kao štit, kao živi štit," rekao je on i dodao da je to neprihvatljivo.

On je poručio da će Moskva na zabranu letova ruskih avio-kompanija odgovoriti simetrično, ali i uzimajući u obzir sopstvene interese.

"Naravno, biće odgovora koji će biti vođen principom reciprociteta, a naši interesi svakako će biti u prvom planu", istakao je je portparol Kremlja.

On je takođe kazao da su tokom dužeg perioda u Rusiji vršene sistemske pripreme za moguće sankcije, uključujući i one najteže.

"Do sada nismo imali razloga da sumnjamo u efikasnost i pouzdanost Centralne banke, kao što ni sad nemamo razloga da sumnjamo u njenu efikasnost", rekao je on u odgovoru na pitanje kako Kremlj ocenjuje postupke Banke Rusije.

Poručio je da planovi odgovora na sankcije postoje, da su oni pripremljeni, razvijeni i da se sada sprovode.

(Tanjug Foto: Arhiv/AA) 

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

FederalacTZ

28.02.2022 12:22

Rublja je jutros pala za 42%, ruski vojnici u Ukrajini, kad dobiju platu moći će kupiti kutiju šibica.

ODGOVORITE
Name

Nesvrsta

28.02.2022 13:11

Ma ili se predaju ili ginu.Normalno, svaki zivot je neprocjenjiv, ali neka ih pravda onaj koji ih je poslao u rat da ubijaju jer mnoge majke nece docekati svoje ni u sanducima.

Name

ŽIKA Ž

28.02.2022 13:12

Nije meni stalo do plate Ruskog vojnika već do moje, i moja je oko paketa sibica.

Name

Deki

28.02.2022 12:23

Da nije žalosno, bilo bi smešno! Patetika na nivou ili je reč efikasnost višak u rečenici. Sada znamo zašto je šef ruske obaveštajne službe bio zbunjen!

ODGOVORITE
Name

Dzoo

28.02.2022 12:26

Tavaris koliko god vas cenio sad ste sve srusili .Ceo svet se okreuo protiv vas. Unisti ce vam i to malo induszrije poklace te se opet izmedju.

ODGOVORITE
Name

mihail

28.02.2022 12:47

Ne ratuju; Rusi ,niti Srbi, za saku dolara, pa da ce zbog pada rublje pobeci sa ratista.Njima je problem sto ne mogu da granatiraju zgrade iza kojih se kriju nacisti a da bi zastitili svoje stanovnistvo. Kada su SAD napadale zemlje sirom sveta;Irak, Libija itd, suprotno medjunarodnom pravu i bez dozvole UN svi ste cutali .To je bila humanitarna akcija.Rusi 8 godina gledaju bombardovanje Donjecke i Luganske pokrajine Ukrajinci su 8 godina krsili Minski sporazum po kome su potpisale autonomiju ovih republika. Znaci ne ruse Rusi medjunarodno pravo nego Ukrajinci.Nasuprot tome pravili su baze nato naoruzanja.Natu je cilj da Ukrajinski vojnik ratuje za njih , oni mu daju naoruzanje pare da placaju legije stranaca, a u te legije mobilisu svoje vojnike, tako da prividno oni ne ratuju, a stvarno su i vojno i finansijski prisutni.Puna podrska braci Rusima. Ovo je borba zla i dobra , ako Nato pobedi nema vise nikoga na suprotnoj strani.Jasno je svakoj budali da se ovdje radi o tome da zapad ima prava raditi sta hoce ali drugi nemaju prava na postovanje medjusobnih ugovora. Ako Rusi izgube ,bice to jedan globalisticki svet tj robovlasnicko drustvo i feudaln doba.

Name

Borac

28.02.2022 13:33

E jadni Putine ko te na ovo nagovori neki tvoj prijatelj Dobro cds se provesti ubijati civile i decu Bog ce te kszniti

Name

Re mihail

28.02.2022 14:10

Rusi su sve opcije uzeli u obzir prije samog ulaska u Ukrajinu. Na ovaj čin su bili primorani jer je NATO previše raširio krila. Rusi samo vraćaju ono što je rusko. Uostalom Mihail je sve lijepo opisao.

Name

Rusi su krivi

28.02.2022 15:17

Napali NATO vojku "kapitalista" na svojoj granici!

Name

Mika

28.02.2022 12:52

Šta reći o Specijalnoj operaciji za koju je rečeno da će trajati 72 sata . Stanje je sljedeće Rok je dva puta probijen i poginulo je 4300-4500 ruskih mladića a na drugoj strani vjerovatno isto toliko . Mislim da ne treba ništa komentarisati . Putin da ima i gram mozga trebao bi stati .

ODGOVORITE
Name

Povlacenje

28.02.2022 12:53

E sad da im se kako izvuci iz ovog…. Nisu se nadali da ce se svijet ovako ujediniti… cak i da tenkovima pregaze Ukrajinu, zauvijek su promijenili stav civilizovanog svijeta prema Rusiji.

ODGOVORITE
Name

Nije svijet

28.02.2022 15:14

9%.

Name

IKONA DODIG

28.02.2022 13:21

NEDAJTE DODIGU U UKRAJINU.. POKRASCE KLEPTOMAN... SVE IKONEEEEEEEEE

ODGOVORITE
Name

Miroslav

28.02.2022 13:24

Šalju naoružanje a kao oni su za mir. Takvo ponašanje može izazvati treci svetski rat. I ko će stradati? Občan i normalan svet, jer gospoda koja priželjkuje treći rat, rat će gledati sa distance iz udobnih fotelja i sa sigurnog mesta. Spustite loptu, radite na tome da počnu pregovori, jer se samo sa pregovorima može ustaviti stradanje običnog sveta. Ukrajinu ste podsticali na verbalni sukob sa Rusijom i posledica je rat, stradanje običnog sveta u Ukrajini. Kad se veliki posvađaju, strada istina i strada običan svet. Dokle nas mislite prljavom politikom gurati u smrt, sram vas bilo. Šta pričaja ruska politika, američka politika, nemačka politika koga je briga, jer znamo da je to sve laž i prevara,cilj vam je da bi što više običnog sveta stradalo. Činjenica je da ginu obični ljudi a ne vi "gospodo" što nam radite o blavi. USTAVITE RAT, ZLOTVORI.

ODGOVORITE
Name

Ana

28.02.2022 15:17

Ima vremena da Rusi zavrse posao..Kijev je opkoljen.Nema vani dok se me izruce nacisti na tanjur Ima da se izmedju sebe pofataju

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

28.02.2022 15:26

Ovi Rusi laži kao da im je Baja sufler!Čuj oni će recipročno uvesti mjere zabrane leta,a niko ionako ne leti preko Rusije,a ruski avioni mogu do Srbije i RS-a i nazad ko muhe zunzare uhvaćene u tegli!?? Nadali su se srušiti Zelenskog za 72 sata,a sada ne ide kako treba pa ovog debila isturili da malo laže da je sve ok,a ekonomija polako tone u propast!!

ODGOVORITE
Name

Nisi

28.02.2022 17:13

Upucen, podlozan si informativnom terorizmu.

Name

Baš,Sabastijan

28.02.2022 16:19

Ma ajde to ,nego što bi sa nezavisnosti Rs-a.Gdje nestade ta šuplja. Hahahah

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

28.02.2022 18:28

Cccccv,čim je lično putin zatražio pregovore sa Ukrajinom,znači da ste svesni da ste izgubili rat u Ukrajini,toga su svesni Ukrajinci,toga je svestan ceo svet.,rezultati sankcija su razarajući za Rusiju,vojska Ukrajine ide u kontru,čisti teritoriju,i sad pokušavate da spasite što spasit se može..ali gde je tu interes Ukrajine???mi nećemo stati dok nevratimo svaki pedalj Ukrajine..naravno,Donjeck,Lugansk i Krim su Ukrajinski,bili i ostali..pomirite se stim,inače če da vas gonimo do Moskve

ODGOVORITE