Гацко: Ученици желе да помогну особама са инвалидитетом

Ученици Средњошколског центра “Перо Слијепчевић” у општини “Гацко”, одјељење ИВ - 1, одлучили су да се баве проблемом лошег положаја лица са инвалидитетом у општини Гацко, те су помоћ потражили од надлежних.

Република Српска 27.02.2022 | 12:27
Гацко: Ученици желе да помогну особама са инвалидитетом

-Свакодневни проблеми са којима се сусрећемо често утичу на то да занемарујемо људе око себе.  Дио популације који је нарочито занемарен од стране надлежних институција, али и бројних грађана, који немају емпатије за ову осјетљиву популацију јесу особе са инвалидитетом, кажу ученици разреда ИВ разреда.

Циљ пројекта "Ја грађанин" је унапријеђење ових лица, тј уклањане архитектонских баријера у њиховој локалној заједници.

-Ова популација људи је свакако веома занемарена у данашњем друштву, те смо покренута петиција за потписивање. Подржало нас је 900 грађана Гацка. А након тога смо начелнику општине уручили Иницијативу за доношење одлуке о укљањању архитектонских баријера и промоцији социјалне укључености особа са инвалидитетом.

Борба ових хуманих и вриједних ученика се састоји у неисцрпној борби код локалних одборника и нади да ће добити и њихову подршку. Осим тога, они ће дати и свој допринос приликом прикупљања новца за реализацију пројекта. Остаје нада да ће порука и борба ових младих људи бити подрстрек и другим у оквиру помагању онима којима је помоћ потребна и којима најчешће, нажалост, није дато довољно пажње.

(БН)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мики

27.02.2022 13:33

Браво за нашу дивну омладину,хвала генерацијама који су помагали удр.Растимо Заједно.

ОДГОВОРИТЕ