Данас претежно облачно вријеме са снијегом и кишом

- У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно са снијегом и кишом, уз температуру ваздуха од минус два, а на сјеверу и југу до десет степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 27.02.2022 | 08:55
Данас претежно облачно вријеме са снијегом и кишом

Јутрос је хладно и облачно, уз сњежне падавине и пораст сњежног покривача, поготово у вишим пределима и на планинама. У Семберији пада слаба киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На крајњем сјеверу данас ће падати киша, сусњежица и снијег повремено, уз формирање мањег снежног покривача. На југу ће бити вјетровито, ујутру уз кишу, а током дана промјенљиво уз сунчане периоде.

Увече ће доћи до престанка падавина, сем у централним и источним крајевима, гдје ће и даље падати снијег.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, на моменте појачан сјеверни и сјевероисточни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус девет, Хан Пијесак минус четири, Калиновик минус два, Соколац минус један, Гацко, Мркоњић Град, Сребреница, Бихаћ, Ливно, Сарајево и Тузла нула, Бањалука, Нови Град, Приједор, Рибник, Фоча, Бугојно и Сански Мост један, Добој, Рудо, Србац, Градачац и Зеница два, Вишеград три, Бијељина четири, Требиње пет, Билећа шест, Груде и Неум осам, те Мостар девет степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Хан Пијеску 25 литара по метру квадратном, те у Сребреници 23, а у овим мјестима је такође и највише снијега јутрос измјерено - у Хан Пијеску 42 центиметра, а у Сребреници 16. 

(Срна Фото: Глас Српске) 

Коментари / 0

Оставите коментар