Danas pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno sa snijegom i kišom, uz temperaturu vazduha od minus dva, a na sjeveru i jugu do deset stepeni Celzijusovih.

Bosna i Hercegovina 27.02.2022 | 08:55
Danas pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom

Jutros je hladno i oblačno, uz snježne padavine i porast snježnog pokrivača, pogotovo u višim predelima i na planinama. U Semberiji pada slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na krajnjem sjeveru danas će padati kiša, susnježica i snijeg povremeno, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Na jugu će biti vjetrovito, ujutru uz kišu, a tokom dana promjenljivo uz sunčane periode.

Uveče će doći do prestanka padavina, sem u centralnim i istočnim krajevima, gdje će i dalje padati snijeg.

Vjetar će biti slab do umjeren, na momente pojačan sjeverni i sjeveroistočni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus devet, Han Pijesak minus četiri, Кalinovik minus dva, Sokolac minus jedan, Gacko, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Bihać, Livno, Sarajevo i Tuzla nula, Banjaluka, Novi Grad, Prijedor, Ribnik, Foča, Bugojno i Sanski Most jedan, Doboj, Rudo, Srbac, Gradačac i Zenica dva, Višegrad tri, Bijeljina četiri, Trebinje pet, Bileća šest, Grude i Neum osam, te Mostar devet stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Han Pijesku 25 litara po metru kvadratnom, te u Srebrenici 23, a u ovim mjestima je takođe i najviše snijega jutros izmjereno - u Han Pijesku 42 centimetra, a u Srebrenici 16. 

(Srna Foto: Glas Srpske) 

Komentari / 0

Ostavite komentar