Бесплатан превоз за ђаке и студенте из вишечланих породица

Први пут у историји града Бање Луке, средњошколци и студенти из породица са четворо и више дјеце остварили су право на бесплатан јавни превоз.

Република Српска 26.02.2022 | 16:41
Бесплатан превоз за ђаке и студенте из вишечланих породица

Градоначелник Драшко Станивуковић са својим сарадницима подијелио им је данас модернизоване, електронске карте, те истакао како је ово један од најрадоснијих дана за Бању Луку.

-Први пут у историји нашег града се дешава нешто овакво. Сматрамо да је то једна од најважнијих одлука које смо донијели, а коју су многи оспоравали. Јавни превоз постаје бесплатан за једну од најзначајних категорија становништва, а то су породице са четворо и више дјеце – поручио је градоначелник.

Додао је како је ово једна од најбитнијих политика које Град Бања Лука спроводи.

-Подржавамо породиље, суфинансираћемо приватне вртиће. Са друге стране, када упишете основну школу уџбеници су бесплатни, а за све средњошколце и студенте из породица са четворо и више дјеце обезбиједили смо бесплатан јавни превоз – рекао је градоначелник Станивуковић.

Додао је како Град издваја више од 10 милиона КМ као подршку породици.

-То се огледа кроз стипендије, бесплатан јавни превоз, бесплатне уџбенике и слично, а породицама се све то одражава на уштеде у кућном буџету, што је значајно. Ово је почетак спровођења свих наших политика које смо зацртали. За неколико дана ћемо организовати и подјелу карата за пензионере, како смо и најављивали – рекао је градоначелник.

Поручио је како је ово историјска година, те да ће градска администрација овако да ради и у будућности.

-Све ово су позитивне мјере које ће помоћи нашим породицама. Понављам, свако дијете из породице са четворо и више дјеце не мора да буде регистровано у Удружењу „4+“ како би било обухваћено бесплатним јавним превозом. Довољно је само да се пријаве и да остваре ову погодност – закључо је он.

Истакао је како ово никада није била предизборна прича, јер су одлуку о бесплатном јавном превозу накадно донијели.

-Схватили смо колико је то битно за породицу и одлучили смо то да остваримо – закључио је градоначелник.

Предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце „4+“ Јован Радовановић искористио је прилику да захвали градоначелнику и Градској управи, јер су се за ово, како каже, годинама борили.

-Након скоро 15 година борбе, успјели смо заједно. Ово је велики дан за све наше породице, поготово када знамо да свака марка која остане у буџету њима много значи. Већина породица је незапослена, нема примања, те им много значи када не морају да издвајају средства за мјесечне карте, односно за јавни превоз – рекао је он.

Поручио је како ово Удружење има списак од око 360 дјеце која су остварила право на бесплатне карте за јавни превоз.

-Ми смо неколико година покушавали да добијемо бесплатне карте на нивоу читаве Репубилке Српске за нашу дјецу, ишли смо од врата до врата. Прије пола године састао сам се са градоначелником Станивуковићем који је обећао да ће ријешити овај проблем и ријешио је. То је цифра од око 10.000 КМ на мјесечном нивоу – рекао је Радовановић.

Ученица Економске школе Анастасија Јанковић путује из Чесме сваки дан у школу, те је поручила како је свим ученицима и студентима ово изузетно значајно, баш као и њиховим породицама.

(БН   Фото:А.Чавић)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Татар

26.02.2022 15:59

Прво отварај радна места инаце ти ни карте ни аутобуси неце требати

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.02.2022 16:38

Јел ти то сам себи аплауридаш, Страшно. Први заврши школу.

Name

Борац

26.02.2022 17:12

Браво Драско! Сектаси навикли само красти,лагати и блокирати.

Name

Јана

26.02.2022 18:52

Господине Татар питајте скупстинску вецину града Бања Луке засто саботирају сваки покусај да се доведе инвеститор и да се отворе нова радна. Јадни и провидни су у сваком погледу.

Name

Вело

26.02.2022 16:05

Није то ниста бесплатно,нису паре досле с неба,граданима Бањалуке це се то одбијати,а свима је вец познато како и на који нацин.Према томе то није никаква новост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој Вељо

26.02.2022 17:09

А како би ти то уредио. Да си зив и здрав

Name

Миро

26.02.2022 17:40

Па имали смо и за вријеме радојцица,све бесплатно и превоз и удзбенике, све је то снсд хоботница дала,колико требас бити безобразан да негирас све добро сто је драско урадио за град бања луку,и сто це тек урадити,и под каквим условима саботаза снсд секте на сваком кораку,даце бог заврсицете тамо гдје заслузујете на сметљисту наравно,видјецете тек у октобру гдје це бити снсд у бања луци.

Name

Ре

26.02.2022 18:19

Сто вам то није црвена секта дала? Они само знају узимати.

Name

РЕ МИРО

26.02.2022 19:36

Браво???

Name

Маки

26.02.2022 17:24

Свака част за овај потез! Пензионерима и вишечланим породицама ће ово пуно значити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

26.02.2022 17:27

Кажите Мили да вам он отвори радна мјеста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мама

26.02.2022 19:01

Свака цаст Драско

Name

РЕ Д

26.02.2022 19:38

Гдје да отворина Мањачи на војиним полигонима, или на својој плантажи, па све фабрике је продао,уништио.ТУГА

Name

Маја

26.02.2022 22:37

Браво Драшко само настави тако.

ОДГОВОРИТЕ