Власт која брине о народу на вријеме пуни робне резерве

- Власт која брине о свом народу и у којој сједе патриоте робне резерве пуни и обнавља онда кад су робе на тржишту цијеном повољне и доступне. Тако ради свака нормална земља, јер је то механизам којим држава најбрже и најбоље реагује у случајевима поремећаја на тржишту – напуни резерве кад је све у реду, да поскупљења не иду преко грбаче народа.

Република Српска 25.02.2022 | 15:37
Власт која брине о народу на вријеме пуни робне резерве

Ово је рекла Мира Пекић, економиста и посланик ПДП у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, додајући да је опозиција годинама упозоравала да ће се ово десити и предлагала рјешења, како би грађани били заштићени.

- Власт у Републици Српској је уништила Робне резерве. Фирме блиске власти су властите Робне резерве опљачкале и гурнуле у стечај, а на апеле опозиције да учине нешто, јер систем то неће моћи издржати, одговарали су да ће то рјешавати, наводно, законом о хитним набавкама. Чак и лаици знају да је то ноторна глупост - рекла је Пекићева.

Она је рекла да власти у Републици Српској не вриједи сад јаукати на прес-конференцијама, већ да сједну са својим пријатељима у ХДЗ и СДА и хитно учине све да се смање акцизе на гориво, да се смање трошкови у институцијама БиХ, како би ентитетима остало више, као и да обезбиједе да надлежне инспекције  Републике Српске буде спремна за контролу у случају да буде усвојена диференцирана стопа ПДВ, будући да смањење ПДВ није гаранција да разлика опет неће завршити у туђим џеповима.

(БН) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Лопови на власти

25.02.2022 14:56

Су покрали робне резерве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

25.02.2022 17:23

Само нека дјеца,кумови и сестрици врате сто су покрали. Ето робни резерви.

Name

Лоповска власт

25.02.2022 14:58

Покрала робне резерве

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

25.02.2022 15:06

Тачно тако, одговорна власт развија производњу хране и има резерве за најмање годину, до двије за све становнике државе. То зелени предлажу влади још од јесени 2012 године, моја колумна на Фронталу РС "КАКО ПРЕЖИВЈЕТИ 2013 ГОДИНУ?" је свједочанство, мада су зелени то у службеним дописом влади тачно прецизирали шта се очекује и шта треба урадити у наредном четворогодишњем периоду(2913, 2014, 2015, 2016)? Наравно, влада због увозних лобија то није урадила, а опозиција никад у НСРС, па ако треба и ванинституционално није озбиљно прихватила ову причу, него су само од кампање, до кампање критиковали да село пропада и да су робне резерве уништене, што и сад раде, мада су сви јесенас упознати са службеним дописом ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ влади везано за приједлог улагања у пољопривреду у 2012, на 2013 годину, све као одговор бремену времена, очекивану кризу у свијету и дивљање цијена које су већ са јесени биле видљиве. Наравно, ту су иницијативу прећутали у НСРС, исто као и влада. Надам се да ћете објавити коментар јер ово није спиновање и политиканство, него једина и права истина, све везано за ову тему у задњих 10 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Резерве

25.02.2022 15:22

Све су резерве у рукама шаке снсда на приватним рачунима.. тако да нам не преостаје друго него да Милорада гурнемо у стечај не би ли народ почео да живи.Све су уништили они његови и они и не брину сто данас један просјецан цовјек нема за храну а о борцима и пензионерима да не пишем...Добро се живи " казе дебели и маше из нове бембаре...јбг Њима ће требати овај народ, па господо видимо се на изборима!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

25.02.2022 15:23

Тако је момци,тако се брани своја држава и будућност дјеце ! Нема друге,Кадиров је добар и паметан човјек !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

25.02.2022 16:07

Наси политицари су створили резерве да као корњаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

25.02.2022 16:52

Господјо Пекиц добро сте рекли свака нормална дрзава сто није слуцај са нама јер како друга ије објаснити крадју робна х резерви

Name

Балкане мој

25.02.2022 22:59

У праву је господја Мира.Тако ради права власт али не и она која је све покварила, цак и своје градјане.

ОДГОВОРИТЕ