Vlast koja brine o narodu na vrijeme puni robne rezerve

- Vlast koja brine o svom narodu i u kojoj sjede patriote robne rezerve puni i obnavlja onda kad su robe na tržištu cijenom povoljne i dostupne. Tako radi svaka normalna zemlja, jer je to mehanizam kojim država najbrže i najbolje reaguje u slučajevima poremećaja na tržištu – napuni rezerve kad je sve u redu, da poskupljenja ne idu preko grbače naroda.

Republika Srpska 25.02.2022 | 15:37
Vlast koja brine o narodu na vrijeme puni robne rezerve

Ovo je rekla Mira Pekić, ekonomista i poslanik PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, dodajući da je opozicija godinama upozoravala da će se ovo desiti i predlagala rješenja, kako bi građani bili zaštićeni.

- Vlast u Republici Srpskoj je uništila Robne rezerve. Firme bliske vlasti su vlastite Robne rezerve opljačkale i gurnule u stečaj, a na apele opozicije da učine nešto, jer sistem to neće moći izdržati, odgovarali su da će to rješavati, navodno, zakonom o hitnim nabavkama. Čak i laici znaju da je to notorna glupost - rekla je Pekićeva.

Ona je rekla da vlasti u Republici Srpskoj ne vrijedi sad jaukati na pres-konferencijama, već da sjednu sa svojim prijateljima u HDZ i SDA i hitno učine sve da se smanje akcize na gorivo, da se smanje troškovi u institucijama BiH, kako bi entitetima ostalo više, kao i da obezbijede da nadležne inspekcije  Republike Srpske bude spremna za kontrolu u slučaju da bude usvojena diferencirana stopa PDV, budući da smanjenje PDV nije garancija da razlika opet neće završiti u tuđim džepovima.

(BN) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Lopovi na vlasti

25.02.2022 14:56

Su pokrali robne rezerve

ODGOVORITE
Name

Borac

25.02.2022 17:23

Samo neka djeca,kumovi i sestrici vrate sto su pokrali. Eto robni rezervi.

Name

Lopovska vlast

25.02.2022 14:58

Pokrala robne rezerve

ODGOVORITE
Name

рибар

25.02.2022 15:06

Тачно тако, одговорна власт развија производњу хране и има резерве за најмање годину, до двије за све становнике државе. То зелени предлажу влади још од јесени 2012 године, моја колумна на Фронталу РС "КАКО ПРЕЖИВЈЕТИ 2013 ГОДИНУ?" је свједочанство, мада су зелени то у службеним дописом влади тачно прецизирали шта се очекује и шта треба урадити у наредном четворогодишњем периоду(2913, 2014, 2015, 2016)? Наравно, влада због увозних лобија то није урадила, а опозиција никад у НСРС, па ако треба и ванинституционално није озбиљно прихватила ову причу, него су само од кампање, до кампање критиковали да село пропада и да су робне резерве уништене, што и сад раде, мада су сви јесенас упознати са службеним дописом ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ влади везано за приједлог улагања у пољопривреду у 2012, на 2013 годину, све као одговор бремену времена, очекивану кризу у свијету и дивљање цијена које су већ са јесени биле видљиве. Наравно, ту су иницијативу прећутали у НСРС, исто као и влада. Надам се да ћете објавити коментар јер ово није спиновање и политиканство, него једина и права истина, све везано за ову тему у задњих 10 година.

ODGOVORITE
Name

Rezerve

25.02.2022 15:22

Sve su rezerve u rukama šake snsda na privatnim računima.. tako da nam ne preostaje drugo nego da Milorada gurnemo u stečaj ne bi li narod počeo da živi.Sve su uništili oni njegovi i oni i ne brinu sto danas jedan prosjecan covjek nema za hranu a o borcima i penzionerima da ne pišem...Dobro se živi " kaze debeli i maše iz nove bembare...jbg Njima će trebati ovaj narod, pa gospodo vidimo se na izborima!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Tako je

25.02.2022 15:23

Tako je momci,tako se brani svoja država i budućnost djece ! Nema druge,Kadirov je dobar i pametan čovjek !

ODGOVORITE
Name

mislim

25.02.2022 16:07

Nasi politicari su stvorili rezerve da kao kornjace.

ODGOVORITE
Name

Tatar

25.02.2022 16:52

Gospodjo Pekic dobro ste rekli svaka normalna drzava sto nije slucaj sa nama jer kako druga ije objasniti kradju robna h rezervi

Name

Balkane moj

25.02.2022 22:59

U pravu je gospodja Mira.Tako radi prava vlast ali ne i ona koja je sve pokvarila, cak i svoje gradjane.

ODGOVORITE