Новак Ђоковић пао на друго мјесто АТП листе

Ђоковић ће позвати Руса и честитаће му.

Тенис 24.02.2022 | 19:12
Новак Ђоковић пао на друго мјесто АТП листе

Новак Ђоковић је одсуствовао са терена скоро три месеца и то се осетило у Дубаију, где је изгубио од Чеха Јуржија Веселог у четвртфиналу.

Ноле је тако дефинитивно остао без првог места на АТП листи, које ће на следећој листи припасти Данилу Медведеву, финалисти Аустралијан опена који тренутно игра на турниру у Акапулку.

С обзиром на то да је Ђоковић много паузирао, ова вест није толико изненађење колико зачуђујуће изгледа податак да Новак има скор 0-2 у међусобном дуелу против Јиржија Веселог, 123. тенисера на свету који га је претходни пут победио у Монте Карлу 2016.

"Шалио сам се јуче у току свог меча да ћу данас покварити свој скор против Новака, али то се ипак није десило", насмејао се Чех после победе у Дубаију.

Ђоковић је раније открио да ће међу првима позвати Данила Медведева, свог колегу и пријатеља и да ће му честитати освајане позиције "Број један".

Медведев ће постати 27. тенисер који је освојио светски трон. Уједно, он ће бити први од 2004. који је освојио прво место, а да није члан велике четворке Ђоковић - Федерер - Надал - Мареј. Последњи који је то успео био је Енди Родик, пре 18 година!

(Мондо.рс Фото: Профимедиа) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Илија

24.02.2022 18:58

То је врло кратко Ноле ће се поново вратити на треон. Подршка Новаку.

ОДГОВОРИТЕ