Novak Đoković pao na drugo mjesto ATP liste

Đoković će pozvati Rusa i čestitaće mu.

Tenis 24.02.2022 | 19:12
Novak Đoković pao na drugo mjesto ATP liste

Novak Đoković je odsustvovao sa terena skoro tri meseca i to se osetilo u Dubaiju, gde je izgubio od Čeha Juržija Veselog u četvrtfinalu.

Nole je tako definitivno ostao bez prvog mesta na ATP listi, koje će na sledećoj listi pripasti Danilu Medvedevu, finalisti Australijan opena koji trenutno igra na turniru u Akapulku.

S obzirom na to da je Đoković mnogo pauzirao, ova vest nije toliko iznenađenje koliko začuđujuće izgleda podatak da Novak ima skor 0-2 u međusobnom duelu protiv Jiržija Veselog, 123. tenisera na svetu koji ga je prethodni put pobedio u Monte Karlu 2016.

"Šalio sam se juče u toku svog meča da ću danas pokvariti svoj skor protiv Novaka, ali to se ipak nije desilo", nasmejao se Čeh posle pobede u Dubaiju.

Đoković je ranije otkrio da će među prvima pozvati Danila Medvedeva, svog kolegu i prijatelja i da će mu čestitati osvajane pozicije "Broj jedan".

Medvedev će postati 27. teniser koji je osvojio svetski tron. Ujedno, on će biti prvi od 2004. koji je osvojio prvo mesto, a da nije član velike četvorke Đoković - Federer - Nadal - Marej. Poslednji koji je to uspeo bio je Endi Rodik, pre 18 godina!

(Mondo.rs Foto: Profimedia) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ilija

24.02.2022 18:58

To je vrlo kratko Nole će se ponovo vratiti na treon. Podrška Novaku.

ODGOVORITE