Бивша директорица не напушта фотељу у Дому здравља

Нигдје краја у Вишеграду око реализације одлука и рјешења законодавне власти, односно Скупштине општине. Овај пут актери непоштовања одлука општинског парламента су већ смијењени директор Дома здравља Снежана Дјуровић и начелник општине Младен Дјуревић (СНСД).

Република Српска 24.02.2022 | 18:51
Бивша директорица не напушта фотељу у Дому здравља

Комисија, коју је формирала Скупштина општине није успјела извршити примопредају између разријешене досадашње директорице др Снежане Ђуровић, којој је мандат на функцију истекао прије два мјесеца  и новименоване др Соње Митрашиновић, јер је Ђуровићева одбила да потпише записник.

"Директорица Дома здравља Снежана Дјуровић је из неких својих разлога одбила да се изврши примопредаја образлажући то ријечима да је начелник општине Младен Ђуревић поднио иницијативу  за оцјену законитости аката која је донијела Скупштина општине Вишеград а то се односи на рјешење о њеном разрјешењу и рјешење о именовању новог директора", рекао је предсједник Комисије за примопредају Радмило Михајловић.

Ђуровићева је према изводу из записника изјавила да је за њено разрјешење потребна сагасност Министарства здравља и социјалне заштите.

Доктор Соња Митрашиновић, новименовани директор, је изјавила Комисији за примопредају, да по члану 192. Закона о општем управном поступку сагласност од министарства треба да се добије за мјесец дана а уколико то не буде, а у овом случају су прошла два мјесеца, сматра се да је министар сагласан са захтјевом Скупштине општине.

Одборници скупштинске већине су огорчении поступком Ђуровићеве, која је и сама одборник СНСД у Скупштини општине.

"Ово се може десити само у Вишеграду да директор коме је два мјесеца истакао мандат неће да напусти фотељу. Овакву бахатост и непоштовање закона могу само директори које је поставио СНСД, „ каже одборник СНС у Скупштини општине Зоран Папић.

Ни одборнику СДС Горану Пецикози није јасно да неки директор игнорише одлуку Скупштине општине о разрјешењу која је законита и пита се зар не би било логично да руководилац сам каже да му је мандат истекао и да уступи мјесто другом.

„У свему овоме није јасно зашто се петља и начелник општине Младен Ђуревић и какве више затјеве и оцјене законитоси скупштинских одлука он тражи. Зар је начелниково да се прретвара у локалну тужибабу", каже Пецикоза.

Снежана Дјуровић се није јављала на телефонски позив да прокоментарише своју одлуку.

Одборници скупштинске већине су најавили  да ће Комисија за примопредају поново за седам дана бити у Дому здравља и да ће затражити асистенцију полиције за провођење одлука законодавне власти. 

(БН/Р. Тасић) 

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Хрватска и Русија

24.02.2022 18:17

Омексало се, били су разумни према себи, и умјерено пропагандно коментарисали и давали субјективне вијести. Ипак, пали су на ријеци Путин мрзи, сумљам да мрзи, да мрзи, зајебан би био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.02.2022 20:09

Шта овај мрмља, зна ли се. Питам за друга.

Name

П.П.

24.02.2022 20:45

Мукица драга,дај да јој купимо једну да понесе кући,једино је кући директор.Умислила да све зна,а једино што се очекује да зна,као доктор,она не зна.Дванаест година студирања,жали боже. Оцјене:Као доктор нула; -као руководилац дупла нула; -Као политичар кловн. Глума,лажни шарм и вишак мушких хормона.Најсличнија Вулићки из Добоја. Сума сумаре:0

Name

Пандев

24.02.2022 21:21

Она да има образа,а зањућу колико је њеним немаром и бахатошчу,умрло људи од короне у Вишеграду,вароши од 7000 људи,скинула би бијели мантил и отишла да гаји овце или кокоши,пошто смо чули на скупштинама да се,измедју осталог,разумије и у сточарство и перадарство.

Name

Данима

24.02.2022 21:22

Данима се Випеград,због њене бахатости и неспособности,бори са пандемијом,као да смо град од милион људи

Name

Први.П.

24.02.2022 23:50

Све за власт и фотељу,брука професије коју је студирала.Хуманост нула као и знање медицине.Укратко.Условљавња пацијената,јавно и без стида,претње према истим да их неће лијечити ако не гласју за њу.Лажна госпођа.Знају вишеградјани какво је то сељоберско зло.Нема руке која јој је помгла да је није ујела и нешто за себе ушићарила.Волио бих да има нешто похвално за њу.Куну се у град а сви су дјецу бећ у средњу школу послали у Ужице.Болест малоградјанштине,једноставно.

Name

Правац у затвор

24.02.2022 18:25

Сектаси су свакако само за то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

24.02.2022 20:41

До када ће безвлашће да се манифестује у Вишеграду, срамота шта се ради, понашање бивше директорице је срамотно,одмах кривична пријава, ко може ово да подноси, доктор Соња Митрашиновић оличење васпитања, мудрости, професионалноси, смирености, женствености, тако се једна Дама понаша, понос нас Вишеграђане.

Name

Вишеград

24.02.2022 19:51

Одуговлаче примопредају и ђуревић и снежана,да би прикрили свој нечасни рад,а богами и да прими још коју директорску плату.Секта је то увјек им мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахихихихохохо

24.02.2022 21:03

Црна др.Снежана,џаба ти твоја медицина кад те навуче геометар да те народ пљује као и њега.ђуревић је искомплесирани,непроживљени и неиживљени покварењак,који је грешком дошао на власт.ђуревић,ти др снежана,дарко андрић и перишић,рзсвски студент,су више уништили град него рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прогледајте

25.02.2022 07:36

Ко овом рзавском студенту даде да руководи предузецем као сто је ХЕ ? Страсно ке ста се ради у Висеграду ...

Name

Миланка ❄

24.02.2022 21:04

Мозе им се... Иста та Сњезана која неби могла у Еуропи мјењат завоје али ето у висеграду мозе бити и политицарка и сваста несто,најмање добра докторица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вала бас

25.02.2022 07:36

Никад мутавију др нисам срео.

Name

Проблем ријешен

25.02.2022 05:24

Поклоните јој фотељу и избаците је са фотељом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истјерајте је

25.02.2022 07:31

Ова др је веома лоса . Појма нема о медицини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.сестра

25.02.2022 18:57

А да лу је сто у роду са овом доктирицом онај клисарац министср сто се обогатио како? Нико незна,доле у Требијуима хител неколикофирми истан са базном од 310 квадратних метара и вилуу Херцег Новом

Name

Кум

25.02.2022 12:01

За дуг од ртрс таксе се наде пут да се цовјеку нпр.узме прасе или крава а ово се немозе ријесити???ма све то треба разтјерати у 3пм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето и то је Балкан

26.02.2022 08:19

Све ми узми ал' у фотељу ми не дирај. Трагикомедија или стварност балканска.Ех, Срецко Сојицу,цесто мислим на тебе а био си невинасце у односу на ово време.

ОДГОВОРИТЕ