Bivša direktorica ne napušta fotelju u Domu zdravlja

Nigdje kraja u Višegradu oko realizacije odluka i rješenja zakonodavne vlasti, odnosno Skupštine opštine. Ovaj put akteri nepoštovanja odluka opštinskog parlamenta su već smijenjeni direktor Doma zdravlja Snežana Djurović i načelnik opštine Mladen Djurević (SNSD).

Republika Srpska 24.02.2022 | 18:51
Bivša direktorica ne napušta fotelju u Domu zdravlja

Komisija, koju je formirala Skupština opštine nije uspjela izvršiti primopredaju između razriješene dosadašnje direktorice dr Snežane Đurović, kojoj je mandat na funkciju istekao prije dva mjeseca  i novimenovane dr Sonje Mitrašinović, jer je Đurovićeva odbila da potpiše zapisnik.

"Direktorica Doma zdravlja Snežana Djurović je iz nekih svojih razloga odbila da se izvrši primopredaja obrazlažući to riječima da je načelnik opštine Mladen Đurević podnio inicijativu  za ocjenu zakonitosti akata koja je donijela Skupština opštine Višegrad a to se odnosi na rješenje o njenom razrješenju i rješenje o imenovanju novog direktora", rekao je predsjednik Komisije za primopredaju Radmilo Mihajlović.

Đurovićeva je prema izvodu iz zapisnika izjavila da je za njeno razrješenje potrebna sagasnost Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Doktor Sonja Mitrašinović, novimenovani direktor, je izjavila Komisiji za primopredaju, da po članu 192. Zakona o opštem upravnom postupku saglasnost od ministarstva treba da se dobije za mjesec dana a ukoliko to ne bude, a u ovom slučaju su prošla dva mjeseca, smatra se da je ministar saglasan sa zahtjevom Skupštine opštine.

Odbornici skupštinske većine su ogorčenii postupkom Đurovićeve, koja je i sama odbornik SNSD u Skupštini opštine.

"Ovo se može desiti samo u Višegradu da direktor kome je dva mjeseca istakao mandat neće da napusti fotelju. Ovakvu bahatost i nepoštovanje zakona mogu samo direktori koje je postavio SNSD, „ kaže odbornik SNS u Skupštini opštine Zoran Papić.

Ni odborniku SDS Goranu Pecikozi nije jasno da neki direktor ignoriše odluku Skupštine opštine o razrješenju koja je zakonita i pita se zar ne bi bilo logično da rukovodilac sam kaže da mu je mandat istekao i da ustupi mjesto drugom.

„U svemu ovome nije jasno zašto se petlja i načelnik opštine Mladen Đurević i kakve više zatjeve i ocjene zakonitosi skupštinskih odluka on traži. Zar je načelnikovo da se prretvara u lokalnu tužibabu", kaže Pecikoza.

Snežana Djurović se nije javljala na telefonski poziv da prokomentariše svoju odluku.

Odbornici skupštinske većine su najavili  da će Komisija za primopredaju ponovo za sedam dana biti u Domu zdravlja i da će zatražiti asistenciju policije za provođenje odluka zakonodavne vlasti. 

(BN/R. Tasić) 

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Hrvatska i Rusija

24.02.2022 18:17

Omeksalo se, bili su razumni prema sebi, i umjereno propagandno komentarisali i davali subjektivne vijesti. Ipak, pali su na rijeci Putin mrzi, sumljam da mrzi, da mrzi, zajeban bi bio.

ODGOVORITE
Name

re

24.02.2022 20:09

Šta ovaj mrmlja, zna li se. Pitam za druga.

Name

P.P.

24.02.2022 20:45

Mukica draga,daj da joj kupimo jednu da ponese kući,jedino je kući direktor.Umislila da sve zna,a jedino što se očekuje da zna,kao doktor,ona ne zna.Dvanaest godina studiranja,žali bože. Ocjene:Kao doktor nula; -kao rukovodilac dupla nula; -Kao političar klovn. Gluma,lažni šarm i višak muških hormona.Najsličnija Vulićki iz Doboja. Suma sumare:0

Name

Pandev

24.02.2022 21:21

Ona da ima obraza,a zanjuću koliko je njenim nemarom i bahatošču,umrlo ljudi od korone u Višegradu,varoši od 7000 ljudi,skinula bi bijeli mantil i otišla da gaji ovce ili kokoši,pošto smo čuli na skupštinama da se,izmedju ostalog,razumije i u stočarstvo i peradarstvo.

Name

Danima

24.02.2022 21:22

Danima se Vipegrad,zbog njene bahatosti i nesposobnosti,bori sa pandemijom,kao da smo grad od milion ljudi

Name

Prvi.P.

24.02.2022 23:50

Sve za vlast i fotelju,bruka profesije koju je studirala.Humanost nula kao i znanje medicine.Ukratko.Uslovljavnja pacijenata,javno i bez stida,pretnje prema istim da ih neće liječiti ako ne glasju za nju.Lažna gospođa.Znaju višegradjani kakvo je to seljobersko zlo.Nema ruke koja joj je pomgla da je nije ujela i nešto za sebe ušićarila.Volio bih da ima nešto pohvalno za nju.Kunu se u grad a svi su djecu beć u srednju školu poslali u Užice.Bolest malogradjanštine,jednostavno.

Name

Pravac u zatvor

24.02.2022 18:25

Sektasi su svakako samo za to

ODGOVORITE
Name

Вишеград

24.02.2022 20:41

До када ће безвлашће да се манифестује у Вишеграду, срамота шта се ради, понашање бивше директорице је срамотно,одмах кривична пријава, ко може ово да подноси, доктор Соња Митрашиновић оличење васпитања, мудрости, професионалноси, смирености, женствености, тако се једна Дама понаша, понос нас Вишеграђане.

Name

Вишеград

24.02.2022 19:51

Одуговлаче примопредају и ђуревић и снежана,да би прикрили свој нечасни рад,а богами и да прими још коју директорску плату.Секта је то увјек им мало.

ODGOVORITE
Name

Хахахахихихихохохо

24.02.2022 21:03

Црна др.Снежана,џаба ти твоја медицина кад те навуче геометар да те народ пљује као и њега.ђуревић је искомплесирани,непроживљени и неиживљени покварењак,који је грешком дошао на власт.ђуревић,ти др снежана,дарко андрић и перишић,рзсвски студент,су више уништили град него рат.

ODGOVORITE
Name

Progledajte

25.02.2022 07:36

Ko ovom rzavskom studentu dade da rukovodi preduzecem kao sto je HE ? Strasno ke sta se radi u Visegradu ...

Name

Milanka ❄

24.02.2022 21:04

Moze im se... Ista ta Snjezana koja nebi mogla u Europi mjenjat zavoje ali eto u visegradu moze biti i politicarka i svasta nesto,najmanje dobra doktorica...

ODGOVORITE
Name

Vala bas

25.02.2022 07:36

Nikad mutaviju dr nisam sreo.

Name

Problem riješen

25.02.2022 05:24

Poklonite joj fotelju i izbacite je sa foteljom.

ODGOVORITE
Name

Istjerajte je

25.02.2022 07:31

Ova dr je veoma losa . Pojma nema o medicini.

ODGOVORITE
Name

M.sestra

25.02.2022 18:57

A da lu je sto u rodu sa ovom doktiricom onaj klisarac ministsr sto se obogatio kako? Niko nezna,dole u Trebijuima hitel nekolikofirmi istan sa baznom od 310 kvadratnih metara i viluu Herceg Novom

Name

Kum

25.02.2022 12:01

Za dug od rtrs takse se nade put da se covjeku npr.uzme prase ili krava a ovo se nemoze rijesiti???ma sve to treba raztjerati u 3pm.

ODGOVORITE
Name

Eto i to je Balkan

26.02.2022 08:19

Sve mi uzmi al' u fotelju mi ne diraj. Tragikomedija ili stvarnost balkanska.Eh, Srecko Sojicu,cesto mislim na tebe a bio si nevinasce u odnosu na ovo vreme.

ODGOVORITE