У банди крадљиваца луксузних возила држављани БиХ

У Њемачкој је ухапшена банда крадљиваца аутомобила, држављана БиХ, који су илегално боравили у тој земљи, а укупна вриједност украдених возила прелази 1,5 милиона евра.

Босна и Херцеговина 23.02.2022 | 21:12
У банди крадљиваца луксузних возила држављани БиХ

У координисаној акцији њемачке полиције из региона Емсланд-Бентхајм, града Дортмунда, аустријске једнице за борбу против криминала и МУП-а Кантона Сарајево те под координацијом Европола, разбијена је банда крадљиваца аутомобила широм Њамачке, саопштено је данас из Европола.

У саопштењу се наводи да су претражене четири локације у Дортмунду и да су ухапшена три осумњичена.

Криминалну банду чинили су држављани БиХ који су илегално боравили у Њамачкој, а вршили су кривична дијела у покрајинама Доња Саксонија, Сјеверна-Рајна Вестфалија и Хесе.

Осумњичени су да су упадали у стамбене зграде током ноћи ради крађе кључева луксузних аутомобила, које су потом одвозили. Укупна вриједност украдених возила прелази 1,5 милиона евра.

Истрага је вршена у оквиру Европске мултидисциплинске платформе за борбу против криминалних пријетњи /ЕМПАЦТ/ уз подршку пројекта који финансира ЕУ "Борба против тежег криминала на западном Балкану - ИПА 2019" који су спроводиле италијанске, њемачке и холандске власти.

Власти ових земаља су пружале финансијску подршку организацији оперативних састанака и распоређење њемачких истражиоца у Аустрију на дан покретања акције.

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

...

23.02.2022 21:50

Ехх, муко жива, кад нам сва младост мора ићи надничити по Њемачкој!

ОДГОВОРИТЕ