U bandi kradljivaca luksuznih vozila državljani BiH

U Njemačkoj je uhapšena banda kradljivaca automobila, državljana BiH, koji su ilegalno boravili u toj zemlji, a ukupna vrijednost ukradenih vozila prelazi 1,5 miliona evra.

Bosna i Hercegovina 23.02.2022 | 21:12
U bandi kradljivaca luksuznih vozila državljani BiH

U koordinisanoj akciji njemačke policije iz regiona Emsland-Benthajm, grada Dortmunda, austrijske jednice za borbu protiv kriminala i MUP-a Кantona Sarajevo te pod koordinacijom Evropola, razbijena je banda kradljivaca automobila širom Njamačke, saopšteno je danas iz Evropola.

U saopštenju se navodi da su pretražene četiri lokacije u Dortmundu i da su uhapšena tri osumnjičena.

Кriminalnu bandu činili su državljani BiH koji su ilegalno boravili u Njamačkoj, a vršili su krivična dijela u pokrajinama Donja Saksonija, Sjeverna-Rajna Vestfalija i Hese.

Osumnjičeni su da su upadali u stambene zgrade tokom noći radi krađe ključeva luksuznih automobila, koje su potom odvozili. Ukupna vrijednost ukradenih vozila prelazi 1,5 miliona evra.

Istraga je vršena u okviru Evropske multidisciplinske platforme za borbu protiv kriminalnih prijetnji /EMPACT/ uz podršku projekta koji finansira EU "Borba protiv težeg kriminala na zapadnom Balkanu - IPA 2019" koji su sprovodile italijanske, njemačke i holandske vlasti.

Vlasti ovih zemalja su pružale finansijsku podršku organizaciji operativnih sastanaka i raspoređenje njemačkih istražioca u Austriju na dan pokretanja akcije.

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

...

23.02.2022 21:50

Ехх, муко жива, кад нам сва младост мора ићи надничити по Њемачкој!

ODGOVORITE