Европска унија објавила садржај санкција Русији

Европска унија (ЕУ) саопштила је да је спреман први пакет санкција против Русије те да обухвата оне који су одлучили признати сепаратисте у Украјини, банке које су финансирале руску војску, приступ Русије капиталу и финанцијским тржиштима ЕУ-а те трговину са сепаратистичким регијама, јавља Анадолу Агенцy (АА).

Свијет 22.02.2022 | 16:56
Европска унија објавила садржај санкција Русији

Европско вијеће и Европска комисија објавили су заједничко саопштење о првом пакету санкција Русији, чије се увођење очекује данас послијеподне.

Наглашено да је одлука Русије да призна Доњенц и Луганск те да пошаље војску у регију незаконита и неприхватљива те да представља кршење међународног права.

У саопштењу је наведено да ће први пакет санкција бити званично представљен након неформалног састанка министара спољних послова ЕУ-а, који ће се одржати данас послијеподне, потом ће пакет бити финализован без одгађања.

Приједлози у садржају пакета санкција које је припремила ЕУ усмјерени су на могућност руске државе и владе да приступе капиталу и финансијским тржиштима и услугама ЕУ-а, затим ограничење финансирања ескалацијских и агресивних политика. На мети су и банке укључене у финансирање сепаратистичких активности у источној Украјини. Двије сепаратистичке регије такође би могле бити искључене из споразума о слободној трговини између ЕУ-а и Украјине, како би се осигурало да одговорни јасно осјете економске посљедице својих незаконитих и агресивних радњи.

Истакнуто је да је ЕУ спремна подузети додатне мјере у будућности с обзиром на развој догађаја те да је ЕУ стала уз Украјину.

(Анадолија Фото: АА) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Оооо Јустицијооо!

22.02.2022 16:24

А ста казу за КиМ? Је ли то у реду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

22.02.2022 16:39

Чуј кршење међународног права ???. Ускоро ће те плаћати 3000 € за гас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

22.02.2022 16:49

Лако је бацати бомбе на Ирак Либију Сирију, да видимо како це са Русима....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцег Босна

22.02.2022 17:02

Биједа и зима ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косовка

23.02.2022 07:13

Чик нек крену ако смеју Беда је цела ЕУ..Сиротиња је и САД.. Цик бре Ха га га Косово мозе ааа Овај народ је бар тражио признање од Русије ?♥️

Name

Свијетски диктатор

22.02.2022 17:53

Це се урусити изнутра. Објадните градјанима ста их цека, мада су вец свијесни васе диктатуре.....

ОДГОВОРИТЕ