Намирнице које ће поспјешити бржи опоравак плућа

Упала плућа најчешћи је здравствени проблем који долази са коронавирусом

Здравље 22.02.2022 | 12:13
Намирнице које ће поспјешити бржи опоравак плућа

Плућа и јетра заиста заслужују посебну пажњу јер су највећи чистачи организма. Међу бројним функцијама јетре јесте и та да она прочишћава крв, а плућа узимају кисеоник, притом филтрирајући токсине из ваздуха и даље, избацују штетни угљен диоксид из организма. Одржавајући здравље јетре и плућа, ћелије и ткива у нашем организму задовољићемо здравом крвљу, која је богата кисеоником.

За квалитетан рад и добру функцију јетре и плућа изузетно је битна и храна коју конзумирате.

У наставку представљамо намирнице које ће допринети потпуној детоксикацији плућа и јетре.

Зелено лиснато поврће

Ова врста поврћа је пре свега позната по густини витамина – витамини А, Ц, К, фолна киселина. Витамин А је неопходан за здравље важе коже и очију, витамин Ц је један од најјачих антиоксиданаса икада, а витамин К је неопходан за згрушавање крви. Фолна киселина је један од Б витамина и један од најважнијих улога јој је обнаваљање крвних елемената. Калцијум и гвожђе и магнезијум су присутни у свом зеленом лиснатом поврћу.

Спанаћ, салата, купус, млади лук, кељ и коријандар најбољи су избор лиснатог поврћа за чишћење организма. Можете их јести сирове, бланширане или у облику смутија.

Захваљујући садржају калијума и магнезијума ово поврће унапређује здравље плућа. Будући да зелено лиснато поврће обилује хлорофилом, оно потпомаже чишћење организма од тешких метала.

Јабуке

Ово воће обилује пектином, витаминима и флавоноидима, који у великој мери доприносе чишћењу јетре. Флавоноиди и антиоксиданси чувају здравље плућа и читавог респираторног система.

Редовно конзумирање јабуке сваког дана, после доручка и после ручка, решиће проблеме са гихтом, реумом, артритисом, код проблема и обољења јетре и бубрега, код закрчења крвних судова, за чишћење крви и масноћа у њој као и код третирања екцема

Метода с јабукама позитивно ће утицати на ваш нервни систем, а што је посебно занимљиво у новије време, на убрзање метаболизма и губитак вишка килограма.

(Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар