Спречићемо Москву да профитира од Путинове одлуке

- Извршна наредба председника САД Џозефа Бајдена о забрани економских активности између Американаца и две "побуњеничке украјинске области које је Русија признала" имаће за циљ да спречи Москву да профитира од тог потеза, изјавио је данас амерички државни секретар Ентони Блинкен.

Свијет 22.02.2022 | 00:03
Спречићемо Москву да профитира од Путинове одлуке

"Извршна наредба је осмишљена да спречи Русију да профитира од овог чина очигледног кршења међународног права", поручио је Блинкен у саопштењу које је објавио Стејт департмент, преноси Ројтерс.

У саопштењу се оштро осуђује одлука председника Руске Федерације Владимира Путина да призна самопроглашене народне републике Доњецка и Луганска као независне.

"Као што смо рекли када је Дума први пут изнела свој захтев: ова одлука представља потпуно одбацивање обавеза Русије прихваћених споразумима из Минска, директно је у супротности са приврженошћу Русије дипломатији и представља јасан напад на суверенитет и територијални интегритет Украјине", наводи се, између осталог, у саопштењу Стејт департмента.

Бела кућа саопштила је раније вечерас да је очекивала да ће Русија признати независност Доњецка и Луганска (ЛНР и ДНР), као и да је спремна да одмах одговори на тај акт Москве.

У саопштењу се наводи да ће одговор Вашингтона на вечерасњи потез председника Путина бити посебан, додатни сет мера које ће бити уведене поред непосредних и оштрих санкција које су припремљене у координацији са савезницима у случају руске инвазије на Украјину.

"Председник Бајден ће ускоро издати извршну наредбу којом ће бити забрањене нове инвестиције, трговина и финансирање од стране држављана САД у украјинске регионе тзв. ЛНР и ДНР", наведено је у саопштењу Беле куће које је пренео Ројтерс.

(Тањуг) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Стереотипи

21.02.2022 23:10

И Америка. Москва це застити ове регионе, и вјероватно припојити Русији. А НАТО у Украјину, је Украјински проблем који је додатна опсност за земљу, али и висе региона, тај, Балкан, Америцке колоније на далеком истоку, али и саму Америку, висе за Европу. НАТО Фасизам је зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

22.02.2022 02:11

Ау што ће да погоде Путина И Русију те санкције. Па цовек је 8 година под санкцијама и функционишу беспрекорно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?????

22.02.2022 03:34

Немојте тако оштро????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балкане мој

22.02.2022 04:59

Цитао сам до реценице,..."крсења медјународног права". Мени доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

22.02.2022 06:22

Сјебали сте ви свјет јос давно, кад це сванути обицном народу.Само ви имате користи од рата а ми зебњу и страх за најмилије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИ!!!

22.02.2022 09:28

Који сте својом прљавом игром фалсификовали изборне резултате у САД-у,јер вам није одговарао ТРАМП који није повео ни један рат!!!!Поставили сте Дементног Бајдена,који није свјестан ни да ли је пошао,или дошао. Е,па,овог пута сте се ГРДНО преварили.С баћишком ће ићи далеко теже.Осјетит ћете на властитој кожи руску снагу и моћ???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

22.02.2022 20:52

Ма не мозете ви висе ниста, то је готова ствар јер они то висе не испустисе из руку. Ја се само надам да не буде зртава ни на једној страни, или да их буде сто мање могуце, јер на залост увијек јадан народ наје*е...

ОДГОВОРИТЕ