Шојгу: Морамо признати Лугањск и Доњенцк

"Остали смо без избора у овој ситуацији. Стога ћу недвосмислено рећи - да, морамо признати (НРД и НРЛ)", рекао је министар Шојгу, преноси ТАС С.

Свијет 21.02.2022 | 20:01
Шојгу: Морамо признати Лугањск и Доњенцк

 Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу изјавио је данас током заседања руског Савета за националну безбедност да је признавање самопроглашених народних република Доњецка и Лугањска (НРД и НРЛ) нужност.

"Остали смо без избора у овој ситуацији. Стога ћу недвосмислено рећи - да, морамо признати (НРД и НРЛ)", рекао је министар Шојгу, преноси ТАС С.

Он је навео да је украјинска војска од 19. до 20. фебруара гранатирала Доњецк више од 107 пута и употребила тешко наоружање у више од 70 случајева.

Додао је да је током протекле ноћи изведено више од 40 напада и оценио да се Украјина припрема за велике провокације или насилно решавање проблема Донбаса.

"Ово указује да се спремају велике, озбиљне провокације, или у најмању руку насилно решење за Донбас", рекао је Шојгу и предочио да је дошло до промена у размештању војне опреме, артиљеријског оруђа и радио-фреквенција украјинских војних јединица.

Министар је закључио да је општа ситуација изузетно напета и указао да је још од 14. фебруара у току процес активног стављања украјинских снага у највиши степен борбене готовости.

У међувремену директор руске Федералне службе безбедности (ФСБ) Александар Бортников је навео да ће признањем Москве самопроглашене републике остварити наде својих грађана да имају миран живот.

(Тањуг Фото: Спутњик)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Француска

21.02.2022 19:10

Да се такодје застити, Европу, дакле старију цивилизацију, од Амерцких унутрасњих резонанција које покусава трансирати у Еуроазију, дакле, и Европу, јер она би била прва на удару пренапона, као сто су Хиросима и Нагасаки и слицни. Мозе на томе радити и остатак Европе укљуцив и Њемацку, али Њемацка јос има синдром колонијализма и фасизма, иако је земља која је напредовала од порза фасизма, на техницко-економском пољу, на цивилзацијском има јос ту ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ерор

21.02.2022 19:48

А шта је то дотична Француска 'тела да рекне..??!!

Name

Милко

21.02.2022 20:13

Изгледа си прескочио терапију данас. Ово што си написао само ти разумијеш шта си хтио рећи.

Name

Спрем

21.02.2022 20:49

Дје гледас ... Види слику овог генерал, и пронадји гдје је твој медиј промасио ... Фрнацуска мора да расцисти с Америком и медијима ... Ал добро ајд, аман сам полетео овди ... Не ...

Name

Ре Милко

21.02.2022 20:56

Не разумије ни он.

Name

Ре Милко

21.02.2022 21:23

Милко, не иде су у школу само да би се књиге носале.

Name

Ре: МИЛКО

21.02.2022 21:24

Изгледа као да је откуцао на француском, па провукао кроз гоогле преводилац и залијепио овде ?

Name

Ре Франxуска

22.02.2022 05:53

Сто посто си у праву Али многи ментоли то немогу сватити. Мозак андол то разумијес само арлиукање за ија је испод сатора. Сад це кренути коментари разни ликова коме је домет Баја мали книндза Пинк фарма парови.

Name

Хладан

22.02.2022 16:51

Немогу схватити како нетко мозе подрзавати Путина и његову политику било ону унутарњу или вањску.90 % руса зиви на рубу сиромаства и глади а он их води у ратове и којекакве санкције.Олигарси се богате а уствари је то све Путиново царство.Путин је стари прдоња који се инати цијелом свијету,засто ово није радио прије 20 година него бас сад кад му се близи крај...

ОДГОВОРИТЕ