Šojgu: Moramo priznati Luganjsk i Donjenck

"Ostali smo bez izbora u ovoj situaciji. Stoga ću nedvosmisleno reći - da, moramo priznati (NRD i NRL)", rekao je ministar Šojgu, prenosi TAS S.

Svijet 21.02.2022 | 20:01
Šojgu: Moramo priznati Luganjsk i Donjenck

 Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu izjavio je danas tokom zasedanja ruskog Saveta za nacionalnu bezbednost da je priznavanje samoproglašenih narodnih republika Donjecka i Luganjska (NRD i NRL) nužnost.

"Ostali smo bez izbora u ovoj situaciji. Stoga ću nedvosmisleno reći - da, moramo priznati (NRD i NRL)", rekao je ministar Šojgu, prenosi TAS S.

On je naveo da je ukrajinska vojska od 19. do 20. februara granatirala Donjeck više od 107 puta i upotrebila teško naoružanje u više od 70 slučajeva.

Dodao je da je tokom protekle noći izvedeno više od 40 napada i ocenio da se Ukrajina priprema za velike provokacije ili nasilno rešavanje problema Donbasa.

"Ovo ukazuje da se spremaju velike, ozbiljne provokacije, ili u najmanju ruku nasilno rešenje za Donbas", rekao je Šojgu i predočio da je došlo do promena u razmeštanju vojne opreme, artiljerijskog oruđa i radio-frekvencija ukrajinskih vojnih jedinica.

Ministar je zaključio da je opšta situacija izuzetno napeta i ukazao da je još od 14. februara u toku proces aktivnog stavljanja ukrajinskih snaga u najviši stepen borbene gotovosti.

U međuvremenu direktor ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov je naveo da će priznanjem Moskve samoproglašene republike ostvariti nade svojih građana da imaju miran život.

(Tanjug Foto: Sputnjik)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Francuska

21.02.2022 19:10

Da se takodje zastiti, Evropu, dakle stariju civilizaciju, od Amerckih unutrasnjih rezonancija koje pokusava transirati u Euroaziju, dakle, i Evropu, jer ona bi bila prva na udaru prenapona, kao sto su Hirosima i Nagasaki i slicni. Moze na tome raditi i ostatak Evrope ukljuciv i Njemacku, ali Njemacka jos ima sindrom kolonijalizma i fasizma, iako je zemlja koja je napredovala od porza fasizma, na tehnicko-ekonomskom polju, na civilzacijskom ima jos tu ...

ODGOVORITE
Name

Eror

21.02.2022 19:48

A šta je to dotična Francuska 'tela da rekne..??!!

Name

Milko

21.02.2022 20:13

Izgleda si preskočio terapiju danas. Ovo što si napisao samo ti razumiješ šta si htio reći.

Name

Sprem

21.02.2022 20:49

Dje gledas ... Vidi sliku ovog general, i pronadji gdje je tvoj medij promasio ... Frnacuska mora da rascisti s Amerikom i medijima ... Al dobro ajd, aman sam poleteo ovdi ... Ne ...

Name

Re Milko

21.02.2022 20:56

Ne razumije ni on.

Name

Re Milko

21.02.2022 21:23

Milko, ne ide su u školu samo da bi se knjige nosale.

Name

Re: MILKO

21.02.2022 21:24

Izgleda kao da je otkucao na francuskom, pa provukao kroz google prevodilac i zalijepio ovde ?

Name

Re Franxuska

22.02.2022 05:53

Sto posto si u pravu Ali mnogi mentoli to nemogu svatiti. Mozak andol to razumijes samo arliukanje za ija je ispod satora. Sad ce krenuti komentari razni likova kome je domet Baja mali knindza Pink farma parovi.

Name

Hladan

22.02.2022 16:51

Nemogu shvatiti kako netko moze podrzavati Putina i njegovu politiku bilo onu unutarnju ili vanjsku.90 % rusa zivi na rubu siromastva i gladi a on ih vodi u ratove i kojekakve sankcije.Oligarsi se bogate a ustvari je to sve Putinovo carstvo.Putin je stari prdonja koji se inati cijelom svijetu,zasto ovo nije radio prije 20 godina nego bas sad kad mu se blizi kraj...

ODGOVORITE